Ukategorisert

Politiker vil ha slutt på vinspalter

Senterpartiets Kjersti Toppe bør muligens vurdere statens eget selskap, Vinmonopolet, før hun kommer med krav om at avisene skal slutte med øltester og vinanbefalinger.

Det var i Dagsavisen, at helsepolitikeren fra Senterpartiet kom med kravet om at avisene bør slutte med redaksjonelle omtaler av alkohol. Senterpartipolitikeren kom ikke med et konkret forslag om lovendring, kun et ønske om at avisene tar ansvar for å redusere antall alkoholrelaterte artikler.

Det er for så vidt bra at Kjersti Toppe ikke ønsker lovendring og ytterligere sensur. Det hadde medført redusert ytringsfrihet og direkte inngrep i arbeidet som redaktørene utøver hver eneste dag.

Dersom alkoholrelaterte artikler, for eksempel vinspalter, er godt stoff for leserne, vil det være vanskelig for redaktørene å utelukke stoffet. Redaksjonene er nødt til å ha fornøyde lesere for å selge aviser. Gode anbefalinger på vin, øl, filmer, musikk og spill, er uten tvil artikler mange lesere setter pris på. Høye lesertall gir annonseinntekter.

Politikere som synes omtaler av alkohol er uheldig, har nok ikke besøkt Vinmonopolet.no spesielt ofte. Det er uten tvil mulig å bli tørst ved å besøke dette statlige nettstedet som AS Vinmonopolet driver.

Vinmonopolet på nett er bare ett av mange nettsted som har fine oppslag om alle de deilige dråpene som finnes på flasker.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer