Ukategorisert

Forbudet er mislykket

En trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at forbudet mot kjøp av sex ville bli et mislykket forbud.

Liberaleren vet at statlige reguleringer ikke fungerer og reguleringene har en rekke forutsette og uforutsette bivirkninger. Menneskene tilpasser seg begrensninger, og de fleste av oss gjør mye for å omgå begrensninger vedtatt av politikerne.

VG har de siste dagene hatt flere oppslag om den mislykkede sexkjøploven som de rødgrønne partiene og KrF fikk vedtatt på Stortinget. Forbudet har virket siden 1. januar 2009 og konklusjonen er klar for de aller fleste; forbudet har vært mislykket.

Liberaleren var klinkende klar før stortingspolitikerne fattet vedtaket: Forbudet vil ikke fungere og vi fikk rett.

KrF og FrP har i VG slaktet den rødgrønne prostitusjonspolitikken. FrP gjør det med rette, men KrF-politikerne bør holde kjeft. KrF støttet forbudstanken, som er det viktigste virkemidlet i den den rødgrønne prostitusjonspolitikken.

Før vedtaket ble fattet på Stortinget tok Liberaleren kontakt med liberalister i Sverige. De fortalte det vi fryktet, nemlig at forbudet har en rekke forutsette og uforutsette bivirkninger. Loven, som svenskene hadde erfaringer med før 1. januar 2009, har vært En lov til ingen nytte.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer