Ukategorisert

Et idiotisk argument for verneplikt

Senterpartipolitikeren Trygve Slagsvold Vedum, mener holdningene til de norske soldatene i Afghanistan viser at det er viktig med verneplikt og at verneplikten bør rekruttere bredt.

Slagsvold Vedum, som er parlamentarisk leder i et parti som har brutt lovverket på grunn av pengestøtte fra offentlige selskap, fyrer løs på Aftenposten.no. Han er skeptisk til profesjonaliseringen i Forsvaret, en kursendring som har medført at politikerne har fått mer igjen for pengene som blir bevilget over statsbudsjettet.

Verneplikten er et grusomt system som innebærer systematiske overgrep mot mennesker. Ordningen har medført enorme krenkelser av menn i Norge.

Politikerne har gjennom systemet med verneplikt gitt mange borgere en kunnskap de aldri kommer til å benytte. Verneplikten er meningsløs sløsing med skattefinansierte ressurser. Senterpartipolitikere bør bruke tiden på å lære seg lovverket for partifinansiering, slik at de slipper å plage oss andre med idiotiske argument for vernepliktsordningen.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ron Paul
Ron Paul
11 years ago

For det første, dere blander verneplikt med førstegangstjeneste. Det er førstegangstjenesten som er en tvungen ordning. Verneplikten er plikten til å tjene sitt fedreland i tilfelle krig. Regner med at dere ikke er imot den, med mindre dere har sympatier for Sveits…

Leirbag
Leirbag
11 years ago

«Regner med at dere ikke er imot den, med mindre dere har sympatier for Sveits…» Jeg er imot den. Fordi det er tvang. Om noen angriper Norge, er jeg som nordmann bunden til å kjempe for LANDET Norge? For tross alt, LANDET Norge er ikke annet enn Mor & Far stat med noen vilkårlige grenser trukket rundt. Og jeg skulle likt å sett den staten blåst i filler slik at jeg ikke hadde følt meg utrygg og risikert straff hver dag for å leve mitt liv slik jeg synes det er best. Så om noen vil angripe Norge, be my… Read more »

Jonas
Jonas
11 years ago

Det er flere ting som ikke henger på greip her. Soldatene i Afghanistan har jo meld seg frivillig til utenlandstjeneste. Om man hadde tvunget 19-åringer i førstegangstjenesten ned til Afghanistan, kan du vedde på at det hadde blitt rabalder.

Videre ser jeg ikke hvorfor disse «usmakelige» soldatuttalelsene har blitt slått så stort opp. En større gruppe menn med våpen og krig og kamphandlinger langt vekke fra trygge Norge, uten medietrening, er det virkelig rart man får litt bisarre utsagn? Hele denne saken har hatt som formål å skygge for den reelle debatten om Norges rolle i Afghanistan.

sverre
sverre
11 years ago

Norske politikere har vært leverandører av elendige mannsdiskriminerende løgner angående verneplikten i en lang lang lang tid. Hadde vært rart dersom de plutselig skulle bli intelligente.

Fra arkivet