Ukategorisert

44 personer tatt i narkotikaaksjoner

Politiet ber kommunene om hjelp, men hva kan kommunepolitikerne gjøre for å forhindre omsetning og bruk av narkotika i lokalsamfunnet?

Torsdag og fredag var det politiaksjoner i Hammerfest og Alta. Politimester Geir Ove Heir er ifølge Finnmark Dagblad bekymret. Politimesteren ønsker at lokalpolitikerne skal komme på banen, men hva kan lokalpolitikerne gjøre foruten det som allerede blir gjort i lokalsamfunnene?

Både i Alta og Hammerfest bruker politikerne enormt med skattefinansierte ressurser på forebyggende tiltak, alt fra penger til barnevern til satsing på fritidstilbud. Kommunene er inne på mange nivå, fra fritidsklubber til idrett. Politikerne er maktesløse i kampen mot narkotika. Forbudslinjen har spilt fallitt.

Det er på tide flere politikere ønsker kontroll av markedet, blant annet med salg av narkotika på steder som har fått bevilling. Det fungerer på omsetning av alkohol og en lignende ordning må fungere på narkotikafeltet.

Vinmonopolet sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Nesten alle stortingsrepresentantene mener Vinmonopolet er et fornuftig virkemiddel og er det fornuftig på alkohol, må det være like fornuftig på narkotika.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Morten
Morten
11 years ago

Denne typen invasjon av private hjem fra myndighetenes side hører hjemme i middelalderen, ikke i 2010.

Myndighetene har ikke noe med hva folk gjøre hjemme hos seg selv, så lenge det ikke medfører direkte, uønsket skade mot andre mennesker.

Avkriminalisering er en menneskerettighetssak:
http://stoppkrigen.wordpress.com/2009/11/24/avkriminalisering-er-menneskerettighetssak/

Se forøvrig lenke til diskusjon på Norsk Cannabisforum omkring noen fæle diskriminerende artikler i Oppland Arbeiderblad:

http://www.norcan.org/ipb/index.php?showtopic=18865 (krever registrering)

Det er helt utrolig at folk får seg selv til å si sånt sludder, og at de ikke ser at de selv er en del av problemet gjennom videreføring av stigmatisering, forakt og kriminalisering.

Gullstandard
11 years ago

Nei, nei, nei, krigen mot dopet er en grenseløs success, på lik linje med http://en.wikipedia.org/wiki/Eighteenth_Amendment_to_the_United_States_Constitution

Og selvsagt til deres eget beste !

Fra arkivet