Ukategorisert

Regjeringen slaktes

Liberaleren kunne ikke anslå hvor ille det er i departementene, men det kan Riksrevisjonen.

Det er elendig datasikkerhet i regjeringen, ifølge Aftenposten.no. Det er grunnleggende og alvorlige mangler i beskyttelsen av Depnett/U, påpeker Riksrevisjonen i en rapport som i dag ble lagt frem for Stortinget. Sikkerhetshullene omfatter helt kritiske funksjoner i regjeringsapparatets datanett.

Fra før av er det kjent at Personvernet til stortingsrepresentanter som bruker skattefinansiert PC og mobiltelefon er under enhver kritikk.

Den elendige datasikkerheten i staten gir mange spørsmål; fra personvern til lek med sensitiv informasjon. Når departementene ikke har kontroll på datasikkerheten, hvordan skal for eksempel et eventuelt datalagringsdirektiv fungere på en optimal måte? Mange og viktige spørsmål, men få svar.

Overskriften er at regjeringen slaktes, men dårlig datasikkerhet er ikke spesielt for denne regjeringen eller dette Stortinget. Det er et generelt problem som har vedvart over mange år.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer