Ukategorisert

Kommunepolitikerne må gjøre jobben

Det er politikerne som må skape engasjement for kommunevalget, også engasjement i tjue kommuner som er med på forsøksprosjektet med stemmerett for 16-åringer.

VG skriver om pengestøtten som Kommunal- og regionaldepartementet gir til Landsrådet for norske ungdomsorganisasjoner. 1,5 millioner kroner skal organisasjonen bruke for å skape politisk engasjement i kommunene som er med på forsøksordningen i 2011.

For ett år siden offentliggjorde Kommunal- og regionaldepartementet hvem som får være med på forsøket med stemmerett for 16-åringer.

Liberaleren er sammen med SV og Venstre for lavere stemmerettsalder.

Forskjeller
De skattefinansierte pengene som Landsrådet for norske ungdomsorganisasjoner får, betyr lite for oppslutningen ved neste års valg. Det er politikerne som må engasjere ungdommene og det kan politikerne gjøre gjennom en heftig valgkamp. De viktigste stikkordene er forskjeller mellom partiene.

Høyrepartiene må tørre å være høyrevridde med fokus på effektiv drift og frihet. Mens venstrepartiene stort sett kan være slik de opptrer i dag. Det vil bety klare alternativer, noe som også engasjerer ungdommer.

Det kan godt hende Høyre og Fremskrittspartiet ikke oppnår optimal oppslutning i ungdomsgruppen, fordi partiene ikke kan love like mange skattefinansierte goder som det SV gjør, men det er viktig at stemmeretten omfatter alle som anses voksne nok til å gjøre seg opp en mening om hvordan samfunnet skal styres. Mange 16-åringer er like skikket som borgere som allerede har stemmerett.

Les også artikkelen Mange mennesker bør fratas sin stemmerett .

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer