Notiser

Rusforskning

Det farligste rusmidlet er…? Psychology Today har en artikkel med rangering av rusmidler. Resultatet vil nok overraske mange formyndere.

Liberaleren advarer mot slike rangeringer. Menneskene er forskjellige og vi tåler forbruk ulikt. Det som er farlig for noen, kan være sunt for andre.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Morten
Morten
11 years ago

Enig i at rangeringer kan være misvisende, men de setter ting i perspektiv også for enkelte politikere som har total sperre på området. Redaktøren for Reason har en god bok: Saying Yes, In Defense of Drug Use. Brukt i moderasjon er narkotika bra. Hele forbudet er basert på massehysteri. Narkotika er jo egentlig medisiner, og folk tar det som selvmedisinering og rekreasjon. Ja, folk reagerer ulikt. Kjenner folk som har prøvd heroin og crack av ren nysgjerrighet, og nei, de er ikke avhengige. Det er sterkt overdrevet. Han ene mente at heroin demper problemer han aldri har hatt, derfor synes… Read more »

Ole Martin Ronning
Ole Martin Ronning
11 years ago

Dette er en undersøkelse som må leses både forlengs og baklengs. Hvis vi tar alkohol, så scorer den jo både høyt, og lavt relatert til andre rusmiddel, det er hvordan man har laget undergruppene i totalbildet som gjør forskjellen. skade på egen korpp, da scorer alkohol lavt, ta med også ekstern skade da går Alkohol til topps. Det betyr ikke at man skal ha et for liberalt syn på rusmiddel, hvis Alkohol og tobakk hadde blitt innført til Europa i dag, ville vi gjort som muslimene når det gjelder alkoholen, forbydd den,(vi har jo hatt slike tilstander før også)og Tobakken… Read more »

Morten
Morten
11 years ago

Øøøøhh? Skade på egen kropp – lavt? Alkohol er mye mer skadelig for kroppen en de fleste narkotikum. Ingen forbud er fornuftige. Og hasj er ikke noe nytt, den har kommet for å bli, og den har eksistert i årtusener.

Fra arkivet