Ukategorisert

Hæ, høyrebølge?

Årets Syse-seminar handlet om høyrebølgen.

I invitasjonen til seminaret ble det skrevet: ”Tema for årets Syse-seminar er moderne konservatisme. Store deler av Europa, inkludert Norge, opplever nå det som best kan betegnes som en høyrebølge. Sosialdemokratiske partier sliter, høyrepartiene – i ulike avskygninger – lykkes. Dette seminaret vier vi til ideene som driver denne høyrebølgen”.

Er det virkelig en høyrebølge i Norge? Tvilsomt, fordi vi ikke har et høyreparti. Velgerne skifter parti, men de går fra ett sosialdemokratisk parti til et annet. Vi mangler gode alternativ til dagens sosialdemokrati.

Høyres alternative budsjett for 2011, viste minimale forskjeller mellom Høyre og de rødgrønne partiene. Mellom regjeringen og Fremskrittspartiet var det forskjeller, men de er ikke gigantiske.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer