Ukategorisert

Polititopp vil avkriminalisere narkotika

Iver Stensrud var sentral i aksjonen ”Hvit snø”, en kamp mot kokain i Oslo. Nå vil han avkriminalisere bruk av narkotika.

–Jeg mener det kan være på tide å prøve det uprøvde, som å avkriminalisere bruken av narkotika. Det er bakmenn, smuglere og selgere som må tas. Det har ingen hensikt å jage brukeren som bare har et par gram på seg, sier Iver Stensrud til VG, ifølge TV2.no.

Polititoppen er dermed på linje med SV-nestleder Bård Vegar Solhjell, som ønsker å avkriminalisere bruk av narkotika.

At flere og flere innser at krigen mot narkotika er tapt, er en fordel. Forhåpentligvis resulterer dette i en helt ny og fordomsfri debatt om ruspolitikken.

Høyre
Mens mange har innsett at nulltoleransen mot narkotika er nytteløs, har Høyre vedtatt en krimplan med en målsetning om nulltoleranse og kraftfull bekjempe av narkotika. Snakk om å gå baklengs inn i framtiden!

Krimplanen ble lagt ut på HiT i desember.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
svein
svein
11 years ago

ruspolitikken her ilandet viser kunskapen til de som styrer landet.null peiling,her kokes alt sammen til en lapskaus,tenk på alle som kjører rundt i pillerus mennesker,og dem er det mange av,dette er lovlig skrevet ut av lege ,her i norge går mange politidistrikt skoen av seg for å ta dem som har 1-2 gram canabis etc,canabis er et av de svakeste narkotiske middler vi har,her kunne masse middler blitt frigjort for eks bekjempelse av sterke narkotiske middler.hvor mange dør av alkoholskader hvert år svert mange tusen dette hører vi lite om ,hvor mange dør av canabis ,absolutt ingen.ett paradoks.

Anonym
Anonym
11 years ago

Saken fra VG (trykkutgaven) er gjengitt hos Politiets Fellesforbund

http://pf.no/id/19250

NRK har også omtalt utspillet

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7448778

norskgoy
11 years ago

For å ta et annet eksempel, som har vært oppe i mediene det siste året som kanskje omhandler det samme. Da helsetilsynet mistet kontrollen over rapporteringssystemet. Da ble det ropt ut om at man ikke kunne få straffet de helsearbeidere som har gjort feil osv. Som om det er poenget med et QA-system. Nå ble dette forandret, siden de fleste andre land har faktisk lært av historien at sanksjonmyndighet ikke bør være den som rår over rapporteringssystemet. Ingen med litt vett vil melde seg selv, hvis en vet en får fyken. Det er menneskelig. Det norske politiske liv er livredde,… Read more »

Fra arkivet