Ukategorisert

Vil ha makstid for stortingsrepresentanter

Tre stortingsperioder er nok, ifølge Senterungdommen.

Ungdomsorganisasjonen er lei politiske zombier, og foreslår makstid for representasjon på Stortinget. Senterungdommen mener grensen skal være 12 år, ifølge siste.no.

Senterungdommen har utvilsomt et poeng med at mange stortingsrepresentanter driver politikk på autopilot. Selv om poenget er godt, er det uklokt med en lov som begrenser nominasjonsprosessen i hvert enkelt parti. De som mener Stortinget består av politiske zombier, bør engasjere seg i nominasjonsprosessen. En kandidat må ha støtte i eget parti og ved valg for å bli stortingsrepresentant. Det er nok av muligheter for å si takk og farvel til representanter som trasker rundt på Løvebakken.

Dersom forslaget til Senterungdommen får tilslutning, er det over og ut for Per-Kristian Foss, Siv Jensen, Trine Skei Grande, Hallgeir H. Langeland og mange andre. Det finnes stortingsrepresentanter med lang erfaring som er en berikelse for den politiske debatten.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Haakon
Haakon
11 years ago

Ja – ikke minst Jens som snart har vært statsminister i 3 perioder….

I USA er det maks 10 år for en president, eller som oftest 2 valgperioder.

Tror jeg heller ville startet med å se på de reglene…

Per Aage Pleym Christensen
Editor
11 years ago

Spørsmålet man bør stille seg, er om ikke byråkratene isåfall ville fått enda større spillerom enn de har.

norskgoy
11 years ago

Usa er litt spesielt i så måte. Her i landet skiftes kun minister og øverste politiske ledelse ved regjeringsskifte. Byråkratene i Norge er erfarne og har stor makt. Fordelen er jo at man ikke trenger opplæring av ny stor porsjon av et dep hver gang det er valg. Usa er ganske så omvendt. Der er det enorm (i forhold til her i landet) utskiftning ved valg. Det borger for at den nye regjering får igjennom mer av sin politikk siden byråkratiet er mer medgjørlig, men har den ulempen at det må foretaes en opplæring hele tiden. Fordeler og ulemper med… Read more »

norskgoy
11 years ago

Et artig moment er vel at 12 år er vel den tiden en må sitte på stortinget for å ha oppnådd fulle pensjonsrettigheter? Eller var det gammel ordning mon tro.

Sentrumskonservativ
11 years ago

Et meget dårlig forslag. Per-Kristian Foss er jo en våre fremste parlamentarikere – jeg vil si den fremste. Erfaring i Stortinget er tvert om en kvalitet det burde vernes om.

Fra arkivet