Notiser

Slutt for siviltjenesten?

Arbeiderpartipolitikere ønsker å legge ned siviltjenesten, ifølge VG.

Forslaget er en konsekvens av endringene i Forsvaret. Færre må gjennomføre slaveriet og dermed blir det naturlig færre som nekter den militære førstegangstjenesten.

For å få siviltjeneste må overbevisningen må være fast og alvorlig, og skape en samvittighetskonflikt. En alvorlig overbevisning kan være etisk, religiøst eller politisk fundert. Det kreves at du har en grunnleggende pasifistisk innstilling.

Ordningen har blitt endret og effektivisert de siste årene. Dagens ordning medfører at de aller fleste som søker siviltjeneste får søknaden innvilget. Slik var det ikke da politiavhør var en del av prosessen for søkerne.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer