Ukategorisert

Reaksjoner mot Nadheims kronikk

Flere norske personvernforkjempere reagerer på kronikken Erik Nadheim har skrevet, en kronikk som er publisert på aftenposten.no.

–God morgen, Solvik. Du er tidligere eller senere oppe enn det jeg er. Jeg skal ringe Aftenposten for å høre om jeg får tilsvar til kronikken, sier Liberalerens redaktør Per Aage Pleym Christensen.

Anders Brenna, leder i Stopp Datalagringsdirektivet, skriver på twitter.com at Erik Nadheim ikke ble mobbet. Med Nadheim som direktør i Datatilsynet kunne tilsynet ha sagt ja til datalagringsdirektivet, ifølge Brenna. Som DLD-motstander mener Brenna naturlig nok at datalagringsdirektivet svekker personvernet.

–Utidig bruk av mobbekortet. Erik Nadheim ble ikke mobbet, men kraftig kritisert, skriver Carl Christian Grøndahl på twitter.

Carl Christian Grøndahl er mannen bak carlchristian.net.

–Bittert oppgjør med den dumme ytringsfriheten av Nadheim som ikke fikk jobben som ny sjef i Datatilsynet, skriver Jon Wessel-Aas på twitter.

–Nadheim sammenligner kritikk av hans holdninger til personvern i forhold til et mulig embete med mobbing av barn på Internett? Utrolig! Dette skriver Heidi Nordby Lunde, også kjent som bloggeren VamPus, på twitter.

Det var natt til fredag Aftensposten la ut kronikken De voksne nettmobberne på nett. Kronikken har i alle fall skapt debatt i deler av miljøet som er opptatt av personvern og ytringsfrihet.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Carl Christian
11 years ago

Takk for omtale. Syns jeg spisset poenget mitt i oppfølgingstweeten:
Syns #Nadheim i aftenposten illustrerer godt at debatter spores av når noen drar #mobbekortet og/eller #fremsnakk

Problemet er at kritikk, sarkasme, ironi og spydigheter ukritisk samles i mobbesekken. Når enkelt på toppen av det hele begynner å snakke om fremsnakk sporer debatter totalt av, og saklig meningsutveksling (som tidvis har usaklige, humoristiske og andre elementer) sporer helt av. Mobbebegrepet blir utvannet og det brukes som en herskerteknikk. Heldigvis er det kommet endel tydelige reaksjoner på det.

trackback
11 years ago

[…] This post was mentioned on Twitter by carlchristian and geirmund, geirmund. geirmund said: [AVIS] Reaksjoner mot Nadheims kronikk: av Bjørn Magne Solvik | 11. februar 2011 kl. 10.30 | Ingen k… http://bit.ly/eGQOQT #personvern […]

nessie
nessie
11 years ago

Nadheim kan umulig ha sett hva som er å finne i kommentarfeltene rundt i nettavisene og godt besøkte blogger. Voe sluttet fordi hun ikke orket flere kommentarer som «håper du får aids og dør» og liknende. Det er mobbing. Å kalle noen for «Slu jævel» er ikke pent men om det skulle være mobbing ville verden vært et langt hyggeligere sted.

galskapisystem
11 years ago

«Jeg har vært kritisk til Datatilsynet og tidligere direktør Georg Apenes siden begynnelsen av 1990-tallet, både i dagspressen og i juridisk fagtidsskrift.» Sier han. Og attpåtil forventer han at det kun skal komme kritikk mot hans faglige kompetanse? For å si det rett ut, det er på sin plass å omtale vedkommende som ‘slu jævel’ og lignende når han og hans holdninger er nøyaktig det Datatilsynet jobber MOT. Forøvrig var det interessant å merke seg at han hevdet Vampus var et dekknavn, når Vampus er et alias men allikevel er 100% åpen om hvem hun er som person. Alt i… Read more »

Per Aage Pleym Christensen
Editor
11 years ago

«Slu» er en karakteristikk han får tåle, men siden han er så tynnhudet tror jeg at sammenstillingen med «jævel» ble over kanten sårende.

Fra arkivet