Notiser

Vellykket med liberalisering

Ti år etter at Portugal liberaliserte sin narkotikapolitikk kan det se ut som eksperimentet er vellykket, ifølge Civita.

Politikere som forsvarer forbudslinjen og ønsker nulltoleranse mot narkotika, opprettholder et motbydelig system som ikke virker etter hensikten.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Ulstein
10 years ago

Det er ikke CIVITA som mener dette. Civita postet en notis om en artikkel skrevet i Boston Globe av en Keith O’Brien som hevder at Portugals politikk er vellykket osv. Greit å være litt presis i slike saker. Forøvrig er det svært lite i Portugal som tyder på suksess av avkriminaliseringen. Trender i Portugal innen alle de vesentlige parametre (både de gode og dårlige) deles med andre land i Europa. Portugal peker seg ikke ut i positiv retning. I alle fall ikke sammenlignet med Norge. Det er ikke noe som tyder på at selve avkriminaliseringen var nødvendig eller vesentlig virkemiddel.… Read more »

Anders Ulstein
10 years ago

Vel, greit, men saken er at artikkene som det refereres til faktisk gir et ganske blandet bilde av Portugal. Jeg er ikke enig i alt, men det er i alle fall en drøfting av positive og negative utviklingstrekk i Portugal. Dette som er selve hovedpoenget i artikkelen er fortsatt med i CIVITAs notis, men helt borte hos dere. ALkoholpolitikk: 85 prosent er fornøyd med Vinmonopolet. http://www.nsd.uib.no/nsd/nsdnytt/10-3/nav_og_nsb_utdanning_og_vinmonopolet.html Iht WHO Global Burden of Disease gir alkohol og tobakk hver 4-5 ganger større sykdomsbyrde (dødelighet og sykelighet sammenlagt) i verden enn narkotika. Dette med ideologi interesserer meg; jeg er jo ikke uenig i… Read more »

Reformbevegelsen
Reformbevegelsen
10 years ago

Hvordan kan du forsvare å være sjef for en undertrykkende organisasjon som indirekte støtter kriminalitet og bidrar til overdosedødsfall og inhuman behandling av noen av de svakeste i samfunnet? Hvordan kan du forsvare forfølgelse og undertrykking av mennesker som velger et annet rusmiddel enn alkohol? Du er intet bedre enn en ekstrem pastor som fordømmer homofile, Ulstein. Du burde skamme deg. RIO er dessuten en falsk front for en organisasjon, som påstår å representere en gruppe de ikke representerer.

Anders Ulstein
Anders Ulstein
8 years ago

Hei, ser at det ligger en kommentar fra “Reformbevegelsen” her som etter mitt ringe syn er grovt usaklig. Jeg har i mine innlegg prøvt å holde meg til sak. Det er fint med mangfold og åpenhet, men har nettstedet ingen policy for kommentarstoff? Og tror nettstedet at dere får folk som er uenig til å delta i debatter når en kan oppleve slike anonyme grove personangrep?
mvh Anders Ulstein

Pleym
8 years ago

Anders Ulstein, takk for din kommentar – og spørsmål om vår linje.

Hos Liberaleren er det høyt under taket. Såfremt det ikke kommer direkte personangrep, vil vi vegre oss i det lengste for å gripe inn mot ytringsfriheten, selv om vi har et syn på hvordan det skal argumenteres på Liberaleren. Vi henstiller til de leserne som kommenterer hos oss om å ikke bedrive personangrep eller bruke banneord.

Hva de mener, blander vi oss ikke bort i.

Fra Liberalerens arkiv