Ukategorisert

Mageplask for Senterpartiet

Valgløftet var 6 000 statlige arbeidsplasser ut av Oslo og resultatet etter fem år i regjering er 85.

–Vi akter å sette hardt mot hardt for å få Arbeiderpartiet med på en storstilt flyttesjau. 6000 statlige arbeidsplasser skal ut av Oslo i løpet av fire år, sa daværende nestleder i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, til BT i juni 2005.

Nå har BT.no regnet ut at 85 arbeidsplasser har blitt flyttet ut av hovedstaten av den rødgrønne regjeringen. Mageplask for Senterpartiet!

Det er liten trøst for Senterpartiet at det er to og ett halvt år igjen av valgperioden. Målsetningen om 6 000 arbeidsplasser er urealistisk. Det er for så vidt helt greit ettersom effekten av å flytte ut statlige etater er lik null.

Istedenfor fokus på å flytte etater, bør politikerne jobbe for å legge ned skattefinansierte aktører. Færre etater gir i teorien en mindre stat, noe som i utgangspunktet betyr mer frihet for borgerne.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer