Ukategorisert

«Berserk» og tillatelser

Norsk Polarinstitutt mener, ifølge TV2, at «Berserk» ikke har nødvendige tillatelser til Antarktis-turen.

Det er mulig Norsk Polarinstitutt har helt rett i påstanden, men det var i seneste laget å reagere. Mediene har i lengre tid dekket Antarktis-turen og NRK hadde et innslag om «Berserk» torsdag 17. februar.

Norsk Polarinstitutt er myndighetenes sentrale rådgiver når det gjelder forhold i polarområdene og er for øvrig ansvarlig myndighet etter Antarktisforskriften og gir nødvendig godkjenning for gjennomføring av norskinitiert aktivitet i Antarktis. Dersom mannskapet på «Berserk» ikke hadde nødvendige tillatelser, burde Norsk Polarinstitutt reagert for lenge siden.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eple
Eple
11 years ago

Dette må være tidenes ironiske post på Liberaleren.no

Anonym
Anonym
11 years ago

Er enig med kapteinen at man ikke burde trenge tillatelse for å reise, samtidig virker han ikke som verdens glupeste fyr. Dersom det viser seg at mangel på tilstrekkelig sikkerhet er årsak til dette, og besetningen ikke var informert, er han ansvarlig, uansett om han har innhentet tillatelser eller ikke.

norskgoy
11 years ago

Enig med Eple her.

Og Anonym; Jarle Andhøy er nok smart, sjøvant etter mange år på sjøen. Dog, en tillatelse eller ei hjelper svært lite når det går galt. Noe som det gjør med jevne mellomrom. Selv den mest erfarne kan bli overarbeidet og gjøre feil.

Anonym
Anonym
11 years ago

Andhøy fremstår som usedvanlig tett i pappen. Han har en uintelligent og flåsete fremtoning.

Erfaring på sjøen hjelper ikke i et område som er såpass annerledes fra alt annet som antarktis. Uten å kjenne alle detaljene, antar jeg at han burde stilles til ansvar for tapet av disse livene.

Fra arkivet