Ukategorisert

Henrik Asheims appell fra demo’en mot DLD

Vi publiserer her Unge Høyre-leder Henrik Asheims appell, som han holdt under dagens tverrpolitiske demonstrasjon fra de partipolitiske ungdomsorganisasjonene. Asheim og UH har kjempet en heroisk kamp internt i Høyre for å få partiet til stemme nei til innføring av datalagringsdirektivet. Her kan du lese hva han sa under dagens demo.

Av Henrik Asheim, leder i Unge Høyre.

Kjære alle sammen!

Tusen takk for at så mange har møtt opp i dag for å støtte opp om personvernet og vise sin motstand mot innføringen av DLD.

Vi er mange, i alle partier, men også mange tusen engasjerte innbyggere utenfor politikken, i både fagbevegelsen, forsvaret og IKT-sektoren, som jobber hardt for å stoppe dette direktivet.

Både EU-tilhengere og motstandere har sagt nei! Sosialister, konservative, liberalister og liberale har stått sammen i kampen mot mer overvåking i samfunnet.

Det er fordi teknologien ikke lenger setter grenser for hvor mye informasjon politiet kan få om innbyggerne. Derfor er det politikerne som må sette de grensene!

Dette direktivet sier rett ut at du må fortelle hvem du sender epost til, hvem du ringer og hvor du er når du ringer dem. Det er et direktiv som sier at du er misstenkt til det motsatte er bevist. Og den bevisbyrden den ligger på deg!

I dag sier vi:

Nei! Vi aksepterer ikke at innbyggerne blir behandlet som potensielle kriminelle! Vi aksepterer ikke at staten skal vite alt om oss! Vi krever frihet fra overvåking og frihet fra DLD.

Men kampen mot mer overvåking vinnes eller tapes ikke en gang for alltid. Hele tiden ser vi at personvernet trues av nye lover som hevder at de som ikke har noe å skjule, heller ikke har noe å frykte.

Vår beskjed til overvåkerne er: Hvis vi ikke har noe å skjule, har dere vel ikke staten noe å frykte ved å la oss være i fred! Og snart kommer kravet om å lagre enda mer, og overvåke enda flere.

Jeg håper at den alliansen som er bygget mot DLD ikke oppløses, men vokser seg enda sterkere, slik at vi alltid kan være klare til å stoppe nye angrep på enkeltmenneskets frihet.

Selv om Høyre og Ap tilsynelatende har blitt enige i denne saken har jeg og hele Unge Høyre en siste bønn i disse påsketider: Det er ingen skam å snu!

Tusen takk!

Asheims blogg finner du her.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer