Notiser

Utrop med venstrevridd NTB-vinkling på Peru-valget

Den flerkulturelle avisen Utrop har brukt en NTB-melding som utgangspunkt for en artikkel om valget i Peru, og utroper (korrekt nok) venstrenasjonalisten Ollanta Humala til vinner. Imidlertid lar man være å påpeke at høyresidens kandidater leder stort over venstresiden. Både Keiko Fujimori, Pedro Pablo Kuczynski og Alejandro Toledo kan sies å tilhøre høyresiden. Tilsammen har de tre kandidatene nå 54,08% av stemmene (når 71,32% er opptalt). Til sammenligning har venstresidens Humala 26,07%.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ikke riktig
Ikke riktig
11 years ago

Alejandro Toledo beskriver seg selv som «sentrum-venstre» og er nok også det. Han var til og med, til mange peruaneres overraskelse, ute og sa at han ikke ville utelukke en allianse med Humala noen måneder før valgkampen kom i gang. Så dette gir ikke mening.

Pleym
Pleym
11 years ago

Ser man på politikken han førte som president kan den ikke sies å ligge til venstre. Politikere sier nå hva som helst i en valgkamp, så en allianse med Humala må skrives på den kontoen. Men; at han falt så dramatisk i valgkampens innspurt kan skyldes at han åpnet for en slik allianse med «djevelen» selv.

Selv om du trekker fra de 15% Toledo har fått, har Keiko Fujimori og Pedro Pablo Kuczynski i skrivende stund 42% av stemmene ( når ca 94% er opptelt), mot Humalas 31,9.

Pleym
Pleym
11 years ago

Og hva en kandidat sier om seg selv er ikke nødvendigvis dekkende som beskrivelse av standpunktene.

Fra arkivet