Ukategorisert

Vil ha regjeringen på banen

Trine Skei Grande ber den norske regjeringen kreve ytringsfrihet i Egypt.

Det har blitt kjent at bloggeren Maikel Nabil er dømt til fengsel for å kritisere militærets rolle under demonstrasjonene i Egypt. Venstre er bekymret for ytringsfriheten i Egypt.

–Maikel Nabil må løslates. Jeg er bekymret for at rettssaken kan sette en farlig presedens i en tid når Egypt prøver å bevege seg bort fra Mubarak-epoken. Jeg ber den norske regjeringen ta saken opp med regimet i Egypt og kreve at ytringsfriheten respekteres i det gryende egyptiske demokratiet, sier Venstre-lederen ifølge Venstre.no.

Regjeringen bør gjøre det Trine Skei Grande ber om.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Øyvind Sæther
11 years ago

Norge bør vel helst prioritere ytringsfrihet i Norge før de kritiserer andre land?

Anonym
Anonym
11 years ago

Øyvind: Hvilke konkrete eksempler har du på mangel på ytringsfrihet i Norge?

IvarE
IvarE
11 years ago

Nja, njo. Kanskje flisespikkeri, men:

Regjeringen kan ikke *kreve* noe som helst i samband med en rettssak mot et annet lands borger i et annet land.

Regjeringen kan «oppfordre til», «anmode om», «henstille til», «uttrykke bekymring for», osv, osv, men den kan ikke *kreve*.

«Vi krever at dere gjør som vi vil» er for det første barnslig og konfliktskapende (a la fundamentalistenes herjinger), for det andre impotent og meningsløst om man ikke kan legge noen form for makt bak «kravene».

Til anonym
Til anonym
11 years ago

Prøv å ytre din mening om den offentlige tjenestemann som oppfører seg som en hestkuk eller generelt er lite hyggelig å være rundt. Test din ytringsfrihet der du. Evt så kan vi nevne rasisme som er godt kneblet av lovverket hva gjelder ytringsfrihet. Jeg vet det er andre eksempler også, men jeg kommer ikke på de i farten. Eller hva med det faktum at det snart blir forbudt å benekte holocaust (evt bare det å stille spørsmålstegn ved det som skjedde under 2. verdenskrig). Ja, EU har allerede lansert dette forslaget en gang (da ble det heldigvis nedstemt), men det… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Så lenge man ikke bruker ukvemsord, kan man si ganske stygge ting om en offentlig tjenestemann. Det gjelder å være intelligent og høflig.

Det jeg er mer bekymret for er forfølgelse av upopulære ytringer om narkotika, barnevern o.l.

Fra arkivet