Ukategorisert

DLD og DDR – nok en gang

Minerva ved Nils August Andresen har kritisert blant annet Venstres Trine Skei Grande for å sammenligne EUs datalagringsdirektiv med DDRs hemmelige politi Stasi. Kritikken rammer også Liberaleren. Nå viser det seg at sammenligningen brukes av flere.

Det var 28.januar at Andresen kom med sitt angrep. 20.mars fulgte Kristian Meisingset opp.

Liberaleren svarte 22.mars.

Fra sistnevnte artikkel hitsettes: «Minerva kaller DDR-sammenligningen historieløs: “Denne historiske parallellen kan i beste fall karakteriseres som total historieløshet. DDR var en totalitær stat som brukte ekstreme virkemidler for å overvåke og kontrollere sin befolkning. Datalagringsdirektivet er ikke i nærheten.”»

Expressen med kraftig leder efter EUs DLD-evaluering
Igår kom EU med sin lenge bebudede og stadig utsatte evaluering av datalagringsdirektivet. Den svenske avisen Expressen presterer idag en kraftfull lederartikkel om nettopp evalueringen – og om direktivet i seg selv.

Lederartikkelen avsluttes slik:

«Har den grova brottsligheten minskat genom datalagringen? Den frågan får inget svar. Allt som bjuds är en handfull anektodiska historier med lyckliga slut.Ett av EU-rättens kriterier för att inskränkningar av privatlivet ska vara lagliga är att de står i proportion till det goda syfte de ska uppnå. Det är väldigt oklart om datalagringsdirektivet lever upp till det.
Säkert är däremot att direktivet ger EU-länderna möjlighet att ta reda på hur vi rör oss, vilka vi känner, vad vi tycker om – vilka vi är. Det är en diktators våta dröm och ingen vet vem som har makten i morgon. Den insikten fick gamla tiders borgerliga att stå upp mot den här sortens statlig övermakt. Det är sorgligt hur tiderna har förändrats.»

Hva lederartikkelen heter?

«Varning för DDR-högern»

Klarere kan det vel ikke sies. Eller hva, Meisingset og Andresen?

Det er ihvertfall ikke den liberale høyresiden Expressen henviser til..

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer