Ukategorisert

Profesjonelle soldater

Et av argumentene mot profesjonelle soldater har vært at få er villige til å ta en jobb som soldat. I år er det mange som har søkt på ledige stillinger i Telemark bataljon.

Søkertall viser at 550 personer kjemper om cirka 50 ledige stillinger som yrkessoldat, skriver Vårt Land.

Tallet viser at mange synes Forsvaret virker forlokkende dersom rammebetingelsene er gode nok. De som blir valgt ut får en årslønn på mellom 400 000 – 450 000 kroner.

Telemark bataljon er en profesjonell avdeling og knyttneven i Hærens hurtige reaksjonsstyrke. Telemark bataljon ble opprettet i 1993. Ti år etter ble en ny, og ganske annerledes, bataljon bygget opp. Den Telemark bataljon som ble bygget opp i 2001-2003 er i dag den tyngste og mest slagkraftige del av Hærens hurtige reaksjonsstyrke, skriver Forsvaret.no.

Verneplikten er upraktisk, mens profesjonalitet som regel er bra. Effektivitet kommer ofte som følge av spesialisering. Folk bør jobbe med noe en kan eller liker veldig godt. Å kommandere ”alle” ut for å gjøre det samme, utgjør en formidabel sløsing med menneskelige ressurser.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stig Even
Stig Even
10 years ago

Jeg bare lurer på hvor mye skattepenger kommer vi til å brene av sånn cirka på en profesjonell hær, sånn som situasjonen i Norge idag er så er jeg skeptisk til det for da vil bare skatene øke og det er svært negativt.

Baltzersen
Baltzersen(@jkb)
10 years ago

Jeg bare lurer på hvor mye skattepenger kommer vi til å brene av sånn cirka på en profesjonell hær, sånn som situasjonen i Norge idag er så er jeg skeptisk til det for da vil bare skatene øke og det er svært negativt. Forstår den. Selv har jeg sett førstegangstjenestegjørende daffe rundt, og av og til lekte de krig. Det er viktig med motivasjon når man skal gjennomføre. Å sende liksom-forberedte norske soldater i krig er fullstendig uansvarlig. Det er godt mulig at en vernepliktshær kan fungere, men det er har ihvertfall vært en lang periode der den ikke har… Read more »

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Den merkelige historien om syndeskattDen merkelige historien om syndeskatt
  Dominic Frisby skriver om alt våre formyndere har forsøkt å skattlegge for å endre adferden vår.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
  Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?