Ukategorisert

Profesjonelle soldater

Et av argumentene mot profesjonelle soldater har vært at få er villige til å ta en jobb som soldat. I år er det mange som har søkt på ledige stillinger i Telemark bataljon.

Søkertall viser at 550 personer kjemper om cirka 50 ledige stillinger som yrkessoldat, skriver Vårt Land.

Tallet viser at mange synes Forsvaret virker forlokkende dersom rammebetingelsene er gode nok. De som blir valgt ut får en årslønn på mellom 400 000 – 450 000 kroner.

Telemark bataljon er en profesjonell avdeling og knyttneven i Hærens hurtige reaksjonsstyrke. Telemark bataljon ble opprettet i 1993. Ti år etter ble en ny, og ganske annerledes, bataljon bygget opp. Den Telemark bataljon som ble bygget opp i 2001-2003 er i dag den tyngste og mest slagkraftige del av Hærens hurtige reaksjonsstyrke, skriver Forsvaret.no.

Verneplikten er upraktisk, mens profesjonalitet som regel er bra. Effektivitet kommer ofte som følge av spesialisering. Folk bør jobbe med noe en kan eller liker veldig godt. Å kommandere ”alle” ut for å gjøre det samme, utgjør en formidabel sløsing med menneskelige ressurser.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer