Ukategorisert

Høyre; se opp, Jensen er i storslag

Siv Jensen har i dag holdt sin beste landsmøtetale som leder i Fremskrittspartiet.

Klokka 16 gikk partilederen på talerstolen til stor applaus fra salen. Jensen har hevdet at hun ikke bruker manuskript, men hun hadde det. Riktig nok et manuskript med mange stikkord. På lappen stod det sannsynligvis systemer, bilavgifter, Akhtar Chaudhry, stykkprisfinansiering innenfor helse, eldreomsorg, arbeidsmiljøloven og skatt. Det var en typisk FrP-stemplet tale på godt og vondt.

Da Jensen snakket om systemet var hun god. Kritikk mot systemene er et forsvar for frihet og eiendomsrettigheter. Hun mener, og ga klart uttrykk for dette, at på egen eiendom må borgerne få bestemme. Hun kritiserte systemer som blant annet Høyre har stemt for på Stortinget. Hun markerte avstand til alle andre, både regjeringspartiene og partiene hun skal samarbeide med etter valget i 2013.

Skattedebatt
Det blir skattedebatt på landsmøtet, etter at Nordland FrP har fremmet et forslag om økt fokus på skatter og avgifter i stortingsgruppa. Det er faktisk mulig å tolke forslaget som kritikk til dagens stortingsgruppe.

Siv Jensen understreket at Fremskrittspartiet er det eneste partiet som ønsker lavere skatter og avgifter. Et klart spark til Høyre, et spark Erna Solberg og Jan Tore Sanner bør ta til etterretning.

Kollisjonen
I talen frontkolliderte Siv Jensen. Hun snakker pent om liberalisme, men Fremskrittspartiet vil ha en stor stat med mange skattefinansierte tjenester. Dette henger rett og slett ikke på greip! Politikere som reduserer skatter og avgifter, politikere som kaller seg liberalister, må ønske et systemskifte med en annerledes og mindre stat. FrP-staten er ikke mindre enn dagens stat.

Det er trist at mange velgere sympatiserer med Fremskrittspartiet på grunn av olje- og gasspenger.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer