Ukategorisert

Kommuner vil ha nordsjøturnus

Siv Jensen (FrP) er den politikeren som i vår har snakket med mest om nordsjøturnus i kommunesektoren. Flere kommuner innfører det FrP-lederen ønsker.

Jensen brukte deler av landsmøtetalen til å snakke om nordsjøturnus. Hvorfor er nordsjøturnes bra på vann, men ikke på land, spurte Siv Jensen i talen.

Helse- og sosialsjef i Porsanger kommune vil om kort tid foreslå nordsjøturnus for de ansatte i helsesektoren.

–Jeg tror denne type turnusordninger bare kommer til å bre mer om seg. Så får vi avgjøre om vi ønsker å følge utviklingen, sier Aina Borch, Helse- og sosialsjef i Porsanger kommune, til avisa Sagat.

De som går nordsjøturnus jobber intensivt i to uker og har tre uker fri, for å forklare ordningen på en enkel måte. Som en prøveordning har sykepleierne i Måsøy jobbet nordsjøturnus i over ett år. Nå står arbeidstakere i kø for å få seg jobb i Havøysund, ifølge kommunepolitikere i Måsøy kommune.

LO er prinsipielt imot nordsjøturnus på permanent basis. LO mener blant annet at dette svekker bosettingen i distriktene og fører til at arbeidstakerne ikke klarer å jobbe til pensjonsalderen.

For at en kommune kan lage en skiftordning etter mønster fra Nordsjøen, er kommunen avhengig av dispensasjon fra arbeidsmiljøloven og at de ansattes organisasjoner sier ja.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer