Ukategorisert

KrF ønsket øl på Vinmonopolet

Aina Stenersen (FpU/FrP) har inntatt et korrekt standpunkt ettersom KrF-leder Knut Arild Hareide er uenig med henne.

Stenersen ønsker liberalisering av salgstider på øl i butikkene, et utspill som Nettavisen har omtalt. Knut Arild Hareide tar til motmæle, og mener, ifølge Nettavisen, at politikerne må ta upopulære avgjørelser.

Knut Arild Hareide leder et parti som har ufyselige holdninger til alkohol. I 2003 ønsket et utvalg i KrF at kun Vinmonopolet skulle få selge øl. 2003, altså for kun åtte år siden, var det mange KrF-politikere som ønsket verre ordninger enn de gamle ølmonopolene som er godt kjent i mange kommuner.

Liberalister har inntatt gode standpunkt i alkoholrelaterte saker dersom KrF er skeptisk. Politikere i Kristelig Folkeparti har vært forkjempere for illegal omsetning av alkohol og heldigvis har partiet tapt den ene alkoholsaken etter den andre. Partiet kommer også til å tape saken om salgstider for øl i butikk, men det vil dessverre ta litt tid før vi kan juble for liberaliseringer.

Aina Stenersen er forresten bystyrekandidat for Oslo FrP. Hun fortjener et klapp for skulderen for flotte markeringer de siste ukene.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
helge
helge
10 years ago

Helt enig! Grøss og gru for en fæl alkoholpolitikk KRF har. Flott at dere følger opp disse sakene i Nettavisen. Endelig et pust av liberalisme i dette landet. Som sagt, en herlig jente Aina Stenersen.

Fra arkivet