Ukategorisert

KrF ønsket øl på Vinmonopolet

Aina Stenersen (FpU/FrP) har inntatt et korrekt standpunkt ettersom KrF-leder Knut Arild Hareide er uenig med henne.

Stenersen ønsker liberalisering av salgstider på øl i butikkene, et utspill som Nettavisen har omtalt. Knut Arild Hareide tar til motmæle, og mener, ifølge Nettavisen, at politikerne må ta upopulære avgjørelser.

Knut Arild Hareide leder et parti som har ufyselige holdninger til alkohol. I 2003 ønsket et utvalg i KrF at kun Vinmonopolet skulle få selge øl. 2003, altså for kun åtte år siden, var det mange KrF-politikere som ønsket verre ordninger enn de gamle ølmonopolene som er godt kjent i mange kommuner.

Liberalister har inntatt gode standpunkt i alkoholrelaterte saker dersom KrF er skeptisk. Politikere i Kristelig Folkeparti har vært forkjempere for illegal omsetning av alkohol og heldigvis har partiet tapt den ene alkoholsaken etter den andre. Partiet kommer også til å tape saken om salgstider for øl i butikk, men det vil dessverre ta litt tid før vi kan juble for liberaliseringer.

Aina Stenersen er forresten bystyrekandidat for Oslo FrP. Hun fortjener et klapp for skulderen for flotte markeringer de siste ukene.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
helge
helge
10 years ago

Helt enig! Grøss og gru for en fæl alkoholpolitikk KRF har. Flott at dere følger opp disse sakene i Nettavisen. Endelig et pust av liberalisme i dette landet. Som sagt, en herlig jente Aina Stenersen.

Fra Liberalerens arkiv

 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
  Keynes var en økonom for depresjoner.