Notiser

VG strammer inn nettdebatt

VG skriver at den som ønsker å kommentere artikler på VG-nett må ha Facebook-konto. Men man kan ikke gardere seg mot falske FB-profiler.

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

For en tid tilbake advarte Datatilsynet mot å bruke fullt navn. For mange som ikke har gjort seg opp et endelig standpunkt er det uansvarlig av VG å ikke gi dem valget, da ting man skriver blir stående livet ut.

Og ja, man kan ikke gardere seg mot falske FB-profiler.

Anonym
Anonym
10 years ago

Og det er et viktig poeng. Det er slik over alt, at folk kan få problemer med arbeidsgiver dersom de diskuterer for fritt på nettet, desverre. Og I Norge er det nok ennå mer sånn enn mange andre steder, siden vi er et lite og meningshomogent samfunn. Derfor synes jeg VG sin vurdering er veldig ensidig. ABB var jo heller ikke alltid anonym (kanskje han burde vært det). Noe jeg har tenkt på, er at han har tenkt «nå har jeg skrevet dette i fullt navn på nettet uansett, så livet mitt er ødelagt» og at nettopp det har gjort… Read more »

Kardaffi
Kardaffi
10 years ago

VG er ikke de eneste. Fvn.no har også skiftet standpunkt, og samtidig prøver de å hevde at dette var noe de bestemte seg for tidlig i år. Det er bare en dårlig unnskyldning ifra media for å stramme inn debattene og prøve å kvele en fri meningsutveksling blant befolkningen. Ta f.eks. saker som har omhandlet svineinfluensavaksinen og narkolepsi, de artiklene har -alltid- vært lukket for kommentarer. Hos alle nettaviser. Det samme gjelder i stor grad også det som har omhandlet gjeld, økonomi og «redningspakker». Og slik kan listen fortsettes. La oss heller ikke glemme det faktum at det foregår aktiv… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Litt vel paranoid Kardaffi? Er enig i at nettavisene ofte sletter kommentarer villkårlig, også gode kommentarer. I hvert fall Aftenposten i det siste. De var bedre før. At vaksine-artikler har lukket kommentarfelt er ikke så rart med det assortementet med gærninger fra NyhetsSpeilet som boltrer seg der. Eneste grunnen til at avisene har kommentarfelt og forum etc. er at de ikke ønsker konkurranse fra andre som igjen kan ta en bit av deres tradisjonelle formidling. Men det hender kommentarfelt forsvinner med dårlig grunn. F.eks. har det skjedd med enkelte artikler som har blitt oversvømt med innlegg fra brukere på NorCan… Read more »

Kardaffi
Kardaffi
10 years ago

Nei Anonym, dette handler ikke om å være paranoid, dette handler om å erkjenne at det er sånn det er. La oss ta en sak om Kåre Torvholm f.eks. En sak de færreste kjenner til nettopp fordi den aldri har vært rørt av norsk media. Og det med god grunn. De som har våget å snakke høyt om saken har opplevd overvåkning, forfølgelse og trusler. «Slik begrunnet kommunelege i Herøy, og tidligere statssekretær (AP), Bjørn Martin Aasen tvangsinnleggelsen av Oddmar Remøy: “Han høyrer til eit sivilt nettverk av både lokal, nasjonal og internasjonal tilknytning som har som formål å avdekke… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Du har nok rett i at det har vært politisk motiverte tvangsinnleggelser i Norge, og at de som ikke har hatt partiboka i orden kan ha fått problemer. Desverre. Mange pleide å si det før i tiden.

Anonym
Anonym
10 years ago

Nå har jeg forsøkt å lage en falsk Facebook-profil for å kunne fortsette å diskutere på VG nett. Jeg fant et navn mange har i skattelistene, et bilde på nettet av en tilfeldig fyr, laget en falsk konto på Yahoo og Facebook-konto som tilhører deretter. Allikevel ble ikke kommentarene mine synlige? Noen som har noen mening om hva det kan skyldes? Kan det være at det skyldes: – Jeg bruker VPN (anonymiseringstjeneste) så det ser ut som jeg logger fra et annet europeisk land – Fødselsdato stemmer ikke akkurat med en av de med navnet «mitt» i skattelistene? Kan ikke… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Eller kan det være at VG bruker annen teknologi som browser fingerprinting?

Iom. at de tydeligvis ikke spiller med åpne kort om hva de gjør for å finne ut om en profil er «falsk» eller ikke, så må vi finne ut av det selv.

Anonym
Anonym
10 years ago

Nå har jeg kommentert med falsk profil på VG i dagesvis. Da den er tilsynelatende ekte er det umulig å bli oppdaget.

Fra arkivet

 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Antirasistisk Senter trivialiserer fascismenAntirasistisk Senter trivialiserer fascismen
  Antirasistisk Senter bidrar til å senke sensitiviteten til fremmedfiendtlige og autoritære tanker.