Ukategorisert

Er sexkjøpsloven vellykket?

Liberalister vet svaret.

Nå er det nettstedet Politisk.no som har spurt spørsmålet til en rekke politikere. De aller fleste som er spurt, svarer klart og tydelig nei. Svarene viser at politikere som er tilsluttet partiene som var imot loven, fortsatt er imot. Naturlig nok ettersom resultatene av loven slett ikke er imponerende.

Det var likevel svaret til Tellef Inge Mørland, fylkesordførerkandidat for Aust-Agder Arbeiderparti, som gjør størst inntrykk på skribenten.

–Loven burde aldri vært innført, sier Mørland til Politisk.no.

Loven krenker menneskenes rett til å bestemme over egen kropp. Det er loven som er gal, ikke kjøpere eller selgere av seksuelle tjenester.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
b
b
10 years ago

Så klart har den ikke vært vellykket. Nå mener jeg at «vellykket» er feil ord å bruke, siden staten ikke har noe å gjøre med hva voksne mennesker avtaler seg i mellom, uansett hvor moralsk forkastelig enkelte måtte mene at det er. Om det har blitt mindre trafficking er umulig å måle, siden både kunder og prostituerte har i større grad gått under jorden Det som hadde vært interessant å analysere er hvordan prisene på seksuelle tjenester har forandret seg. Enkel markedsøkonomi sier at dersom noe blir ulovlig å selge vil prisene øke. I dette tilfelle har det kun blitt… Read more »

norskgoy
10 years ago

Det er ikke umulig å måle trafficking, det gjøres med de forbehold og usikkerhet det er på all slags måling. Men man kan få til et resultat med rimelig sikkerhet på at man har en god forståelse. Problemet, eller gleden forsåvidt, er at trafficking går ned når man legaliserer og ikke minst regulerer sexmarkedet. Pluss at man ikke utvanner Palermodefinisjonen på trafficking. Da er det ikke måte på hvor mange som er traffickingofre, hvis man leser mer inn i den protokollen enn godt er. En skal ikke underslå at det også er store problemer innen sexindustrien. http://www.youtube.com/watch?v=hDruqLQVl04 Whores Glory, nettopp… Read more »

Fra arkivet