Ukategorisert

Tilpasser seg proffboksingen

Amatørboksingen tilpasses proffene, noe som er problematisk i Norge ettersom det politiske flertallet krever hjelm i bokseringen.

Frank Robert Walstad, redaktør på Boksing.no og styremedlem i Norges Bokseforbund, har skrevet et innlegg på Boksing.no. Han redegjør for regelendringen, og slår mot det politiske flertallet som krever bruk av hjelm.

–Norge er jo det eneste landet i verden som ikke tillater at voksne folk kan delta i kampsport uten hjelm, skriver Frank Robert Walstad.

Walstad håper Norges Idrettsforbund våkner.

–En regelendring fra regjeringen er det eneste som kan få redde Norges Bokseforbund fra å bli lagt ned i 2013! Jobben starter nå, og vi må få Norges Idrettsforbund med Børre Rognlien i spissen til å støtte vår kamp. NIF var jo helt apatiske da spørsmålet om å tillate profesjonell boksing her i landet var opp i Stortinget i februar i år. De sendte medisinsk ansvarlig Lars Engebretsen som i god lege-stil torpederte hele prosjektet. Jeg gjentar: Norge er det eneste landet i verden som bruker en medisinsk begrunnelse for å forby boksing uten hjelm, skriver Walstad som legger til at Cuba og Nord-Korea er diktaturer som ikke tillater utøvere å tjene penger på idretten.

Et kvast innlegg fra en sentral tillitsmann i norsk idrett.

Tradisjoner
Norge har, til tross for en forbudslinje, sterke tradisjoner i boksing. Ole Klemetsen vant for eksempel medaljer som amatørbokser. Som profesjonell bokser vant han titlene IBC Light Heavyweight, WBC Int. Light Heavyweight, EBU Light Heavyweight og IBA Light Heavyweight.

Cecilia Brækhus er i dag verdensmester i proffboksing i klassen weltervekt i flere forbund.

Dersom det politiske flertallet står fast på dagens forbudslinje, vil boksesporten dø ut i Norge.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer