Ukategorisert

Foreldrer reagerte

Skjemaet som Ørland kommune brukte for å samle inn opplysninger om foreldre, foresatte, barn og omgangskrets, er heldigvis endret av rådmannen.

Foreldre uttrykte frykt og sjokk over skjemaet som Ørland kommune ønsket å bruke ved foreldresamtaler i barnehagene, ifølge Fosna-folket. Da administrativ og politisk ledelse fikk vite om innsamlingen av opplysninger, ble skjemaet fjernet fra kommunens hjemmesider.

I skjemaet ba kommunens barnehageavdeling foreldrene oppgi opplysninger av svært privat karakter. Kommunen hadde ikke søkt Datatilsynet om tillatelse til å samle inn så mange sensitive opplysninger om foreldrer, foresatte, barn og omgangskrets.

Etter at saken ble kjent, ble skjemaet endret. Syv spørsmål ble fjernet og Ørland kommune vil på vanlig måte søke Datatilsynet om konsesjon for å bruke skjemaet til å samle inn opplysninger om barnehagebrukerne.

Saken fra Ørland kommune viser at det er viktig at foreldre og foresatte reagerer på overtramp. I denne saken har Ørland kommune trådt langt over streken.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer