Ukategorisert

Liberaleren tar en Tord Lien

Vi leker oss med ord i frykt for hvilket standpunkt Fremskrittspartiet kan innta etter at partiet har fått gjennomført skattefinansiert skolemat sammen med de rødgrønne partiene.

–Alle barn bør få skikkelig trening i løpet av dagen. Dette vil forbedre barnas helse, sier stortingsrepresentant Sol Solvik.

Langt fra alle barn får med seg sunne og gode holdninger om trening fra hjemmet. Observasjoner og undersøkelser tyder på at norske barn og unge er langt mindre fysisk aktive nå enn tidligere. Cirka 40 prosent er inaktive, lite eller moderat aktive, ifølge Helsenytt. Samtidig vet vi at god og sunn trening er viktig for alle menneskene. Derfor vil stortingsrepresentant Sol Solvik at barna skal være med i det statlige idrettslaget Idrett-Ja som skal tilby god trening hver dag.

–Dette er et viktig tiltak for sosial utjevning. Gjennom å gi alle barna trening, vil vi gi særlig de svakeste mye bedre forutsetninger for å komme seg gjennom livet med god helse. Samtidig vet vi at det er viktig å legge til rette for gode holdninger i ung alder. Både i et folkehelseperspektiv, for å forebygge blant annet overvekt og hjerte- og karsykdommer, er det å investere i Idrett-Ja en klok og fremtidsrettet investering, sier Solvik.

Statlig idrettslag, finansiert av skatter og avgifter, var viktig for partiet i 2005. Det Blå Partiet har siden nedtonet saken, men nå skal det bli andre boller.

–Om barna spiller fotball eller håndball er ikke det viktigste. Hensikten må være å tilby sunn trening. Et par timer med trening gir barna brennstoff til å leve lengre liv, sier han.

Andre ikke-sosialistiske parti har avvist forslaget. De ønsker til og med å fjerne skolematen som ble vedtatt av sosialdemokratiske partier på Stortinget.

–Det er nok ikke barna til Høyres velgere i Holmenkollåsen oftest opplever dager uten ordentlig trening. Høyres velgere har jo råd til å være med i ordinære idrettslag eller engasjere privattrenere. Men det er likevel trist at ikke Høyre innser at dette er et viktig tiltak for mange andre barns livskvalitet, sier Solvik.

Ordninger avler nye ordninger
Teksten ovenfor er en nesten-kopi av skolematutspillet til stortingsrepresentant Tord Lien (FrP). Det er lite trolig at Fremskrittspartiet i overskuelig framtid vil gå inn for et skattefinansiert og statlig idrettslag. Det vi likevel vet fra historien, er at en skattefinansiert ordning avler nye politiske vedtatte ordninger. Staten tar en større og større del av det private rommet, noe som reduserer privat ansvar og privat initiativ. Politikerne lager et land med klienter og opposisjonen mot denne kursen blir mindre og mindre.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer