Ukategorisert

Makt og politisk styring

Hvor stor grad av selvstyre er det i Kommune-Norge?

Når er det greit at staten blander seg inn i kommunale anliggender? Og hvordan kan stat og kommune møtes som likeverdige parter? Ta et dypdykk i temaet “Makt og politisk styring” torsdag 24. november. Da inviteres du til årets Syse-seminar i Høyres Hus, i Oslo.

Jusprofessor Eivind Smith har skrevet en bok om lokalt selvstyre, sammen med professor i Statsvitenskap, Harald Baldersheim. Boken er kalt “Lokalt demokrati uten kommunalt selvstyre?” Eivind Smith har innlegg under årets Syse-seminar, med tittelen “Sentralstyring elelr lokalt demokrati – en analyse av maktforhold”.

Smith blir også med i en paneldebatt med temaet “Hvor bør makten ligge?”, sammen med Erling Lae (fylkesmann i Vestfold), Petter Steen jr. (ordfører i Haugesund), Anders B. Werp (stortingsrepresentant for Høyre, justis) og Kristin Clemet (Civita). Torbjørn Røe Isaksen leder debatten.

Høyres nettsted er det informasjon om arrangementet og mulighet til å melde seg på Syse-seminaret.

(Hoyre.no)

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Erik
Erik
9 years ago

Pro-EU gjengen om selvstyre… heh. “Hvor bør makten ligge?” I Brussel, i foelge dem selv.

Fra Liberalerens arkiv