Notiser

Strengere våpenlov?

Et regjeringsutnevnt utvalg ønsker strengere våpenlov, og har levert sin innstilling. Utvalgets forslag er publisert på Regjeringen.no.

Uansett hva politikerne tilslutt vedtar; det er mennesker som dreper, ikke våpenet.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Jeg liker ikke denne stadig utvidede meldeplikten for helsepersonell. Hva skjedde med taushetsplikten? Og er det ingen som ser at dette bringer oss i retning av et angiversamfunn?

Konrad
10 years ago

Eller for å si det med Petter Solberg:
«It’s not the fart but the smell that kills.»

Gullstandard
10 years ago

The right to keep and bear arms, shall not be infringed.

anonym
anonym
10 years ago

Jada, det er selvsagt mennesker som dreper, ikke våpen. Men våpen gjør at mennesker kan drepe flere raskere. Det er jo noe av poenget med dem.

IvarE
IvarE
10 years ago

Ser jo egentlig ikke poenget utover det å «late som om man viser handlekraft». For selv om enkelte stadig synes å tro det, så *er* det nemlig ikke slik at samvariasjon impliserer kausalitet. Finland og Norge har nest etter USA den høyeste våpentettheten i hele den tradisjonelle «vestlige» verden, men samtidig den laveste forekomsten av våpenrelatert kriminalitet. Mens England, som allerede har de strengeste våpenlovene og den laveste våpentettheten i hele den vestlige verden, allikevel har den nest høyeste våpenkriminaliteten (igjen etter USA). Så en strengere våpenlov vil ikke hjelpe det aller minste på noe som helst annet enn noen… Read more »

Konrad
10 years ago

Norge har høy våpentetthet, men også strenge regler for hvilke våpen som er tillatt og hvem som får ha våpen og hvordan de skal håndteres.

Jeg har både rifle og hagle, de oppbevares i en solid safe.

Konrad
10 years ago

Fra arkivet