Ukategorisert

La eierne bestemme

Fylkesordfører i Telemark, Terje Riis-Johansen, synes det er vondt å se mennesker røyke i idrettsanlegg, men det er ikke Riis-Johansen holdninger som bør være avgjørende for praksis på private anlegg.

Riis-Johansen ønsker et røykeforbud på alle idrettsarenaene i Norge, ifølge NRK.no.

Det kommer nok et forbud og Riis-Johansen får det som han vil over litt tid, men denne forbudstanken er like forkastelig som røykeforbudet i utelivsbransjen. Det er eierne som skal ha all makt på egen eiendom. Den private eiendomsretten skal være hellig! Dersom Liberaleren eier en idrettshall, er det helt naturlig at vi lager reglene for brukerne av hallen basert på frivillig avtaler med leietakerne.

Utfordringene er anlegg drevet av kommuner. Der er det politikerne som har siste ordet når det gjelder regler og det er forståelig at kommunestyret vedtar røykeforbud i skattefinansierte anlegg.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
    Det retoriske trikset "motte and bailey" er ikke så kjent, men populært i bruk. Kunnskap er makt!
  • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
    Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
  • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
    Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.