Ukategorisert

Dette henger ikke på greip!

Internettspill i regi av staten er visstnok greit, mens andre aktører er hatet som pesten av det politiske flertallet.

Norsk Tipping, et selskap eid av staten, har søkt staten, altså Kulturdepartementet, om tillatelse til å starte med spill på internett. Det statlige selskapet skriver om søknaden på eget nettsted.

Tidligere kulturminister Trond Giske har sammenlignet spill med narkotika. Det betyr, hvis en skal ta sammenligningen bokstavelig, at narkotika er greit så lenge staten har monopol. Fyttigrisen for en gjeng som styrer Norge!

Ved hjelp av spillemidler, altså overskuddet til Norsk Tipping, kjøper regjeringen seg makt i norsk idrett. Det er ikke uten grunn av kultur- og idrettsministeren jevnt og trutt topper kåringer om hvem som er den mektigste i norsk idrett.

Internettselskapene har lenge kjempet for å erstatte spillmonopolet til Norsk Tipping med en lisensordning der nettspillselskapene får konkurrere på like vilkår med Norsk Tipping. Selskapene vil underlegge seg statlig kontroll, og vil betale en prosentvis andel av sitt overskudd til gode formål. Trolig betyr dette mer penger i kassen til politikerne slik at de fortsatt kan kjøpe seg makt. Langt fra perfekt, men bedre enn dagens proteksjonistiske politikk som overhode ikke henger på greip.

Liberaleren er ikke helt på linje med internettselskapene. Vi ønsker et fritt marked uten politiske inngrep. Det vil fortsatt drøye før norske borgere får oppleve et fritt marked, for å være rimelig forsiktig i antakelsen.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kenneth
10 years ago

Fantastisk flott artikkel. Helt enig i synspunktene dine.

Sammenligningen Trond Giske kommer med, sier jo det meste her.

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
10 years ago

Det var fascinerende å høre Norsk Tipping i nyhetene i dag. Kort oppsummert: ‘Altså, vi skal starte et kjedeligere tilbud, med sterke begrensninger i hvor mye du kan spille for og hvor mye du kan vinne – og så satser vi på at de som ellers ville spilt seg fra gård og grunn hos utenlandske, kommersielle (grøss!) aktører heller spiller bittelitt hos oss.’

Jaja.

Anon05
Anon05
10 years ago

«- Med Norsk Tipping har vi brukbar kontroll, og inntekten går til positive formål. Jeg synes det er bra at de nå tar grep som sikrer at de kan overleve på lang sikt. – Men blir det ikke da dobbeltmoralsk å fortsatt forby de utenlandske nettkasinoene? – Det synes jeg slettes ikke. Vi må være praktiske. Med monopol har vi grei kontroll, og kan regulere alt det som trenger regulering. Om vi åpner for alle, så blir det totalt kaos, mener Thommessen. » Sitat fra Høyres kulturpolitiske talsmann Olemic Thommessen. Disse argumentene vill jo funke ypperlig for lovligjøre cannabis etc.… Read more »

Fra arkivet