Ukategorisert

Dette henger ikke på greip!

Internettspill i regi av staten er visstnok greit, mens andre aktører er hatet som pesten av det politiske flertallet.

Norsk Tipping, et selskap eid av staten, har søkt staten, altså Kulturdepartementet, om tillatelse til å starte med spill på internett. Det statlige selskapet skriver om søknaden på eget nettsted.

Tidligere kulturminister Trond Giske har sammenlignet spill med narkotika. Det betyr, hvis en skal ta sammenligningen bokstavelig, at narkotika er greit så lenge staten har monopol. Fyttigrisen for en gjeng som styrer Norge!

Ved hjelp av spillemidler, altså overskuddet til Norsk Tipping, kjøper regjeringen seg makt i norsk idrett. Det er ikke uten grunn av kultur- og idrettsministeren jevnt og trutt topper kåringer om hvem som er den mektigste i norsk idrett.

Internettselskapene har lenge kjempet for å erstatte spillmonopolet til Norsk Tipping med en lisensordning der nettspillselskapene får konkurrere på like vilkår med Norsk Tipping. Selskapene vil underlegge seg statlig kontroll, og vil betale en prosentvis andel av sitt overskudd til gode formål. Trolig betyr dette mer penger i kassen til politikerne slik at de fortsatt kan kjøpe seg makt. Langt fra perfekt, men bedre enn dagens proteksjonistiske politikk som overhode ikke henger på greip.

Liberaleren er ikke helt på linje med internettselskapene. Vi ønsker et fritt marked uten politiske inngrep. Det vil fortsatt drøye før norske borgere får oppleve et fritt marked, for å være rimelig forsiktig i antakelsen.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer