Ukategorisert

Verneplikten må bort!

Sveinung Rotevatn er fornøyd, men han og andre som ønsker frihet bør jobbe for å avvikle verneplikten.

–Bra for Forsvaret og bra for den enkelte, skriver Unge Venstre-lederen på Twitter.com.

Årsaken til Rotevatns bruk av ordet bra, er at Stortinget avvikler siviltjenesten. Saken er omtalt på nettstedet til Dagsavisen. Liberaleren har tidligere skrevet saken Snart kan alle nekte verneplikten.

At siviltjenesten blir avviklet, betyr at de som vil slippe verneplikten kan komme seg unna vernepliktstjenesten. Det eneste unge menn må gjøre, er å komme med en liten hvit løgn. Det vil være delte meninger om det er fremskritt å gi fordeler til de som lyver, men det nye systemet oppmuntrer til løgn.

De som blir innkalt til militær førstegangstjeneste og som mangler overbevisningsgrunner eller som ikke vil lyve, må gjennomføre en tvangstjeneste som kan sammenlignes med slaveri. I tillegg består Sivilforsvaret, en motbydelig og illiberal ordning som innbefatter både kvinner og menn. At siviltjenesten blir avskaffet er en naturlig konsekvens av endringene i Forsvaret, men Liberaleren venter med jubel til verneplikten er avviklet.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer