Ukategorisert

Verneplikten må bort!

Sveinung Rotevatn er fornøyd, men han og andre som ønsker frihet bør jobbe for å avvikle verneplikten.

–Bra for Forsvaret og bra for den enkelte, skriver Unge Venstre-lederen på Twitter.com.

Årsaken til Rotevatns bruk av ordet bra, er at Stortinget avvikler siviltjenesten. Saken er omtalt på nettstedet til Dagsavisen. Liberaleren har tidligere skrevet saken Snart kan alle nekte verneplikten.

At siviltjenesten blir avviklet, betyr at de som vil slippe verneplikten kan komme seg unna vernepliktstjenesten. Det eneste unge menn må gjøre, er å komme med en liten hvit løgn. Det vil være delte meninger om det er fremskritt å gi fordeler til de som lyver, men det nye systemet oppmuntrer til løgn.

De som blir innkalt til militær førstegangstjeneste og som mangler overbevisningsgrunner eller som ikke vil lyve, må gjennomføre en tvangstjeneste som kan sammenlignes med slaveri. I tillegg består Sivilforsvaret, en motbydelig og illiberal ordning som innbefatter både kvinner og menn. At siviltjenesten blir avskaffet er en naturlig konsekvens av endringene i Forsvaret, men Liberaleren venter med jubel til verneplikten er avviklet.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jone
Jone
10 years ago

Jeg vil kalle meg særlig liberal. Men så lenge vi ikke lever i et liberalt samfunn så syns jeg ikke stats-avhengige drittunger skal kunne slippe å stille opp i militæret. Vi skattebetalere har betalt for deres skolegang, barnehage, bussreiser, idrettsinteresser, osv osv osv. Dette er en fin måte å vise sin takknemlighet på i tillegg til at forsvaret gir en veldig lærerik opplevelse uansett om det er frivillig eller ikke. JA. Hadde vi hatt et fritt samfunn. Såklart kan man ikke tvinge folk til dette. Men vi gjør ikke det. Når unge i dag blir 18-19 er de allerede i… Read more »

andré
andré
10 years ago

@Jone De ba ikke om noe av dette! Hvorfor de skal være takknemlig for barhehage og skole skjønner ikke jeg, og idretten er heller ikke alle interessert i. Bussreisene er ofte kjipe. Jeg likte aldri skolen. Det var mer tortur enn noe annet. Det skal jeg liksom være taknemlig for? WTF? Argumentet ditt er tåpelig. «Fordi folk presses til å betale for at folk skal presses til å gå på skole og få andre ting «gratis» (som de kanskje ikke vil ha), så bør de være så taknemlige at de godtar militærslaveriet for å liksom gi noe tilbake». Hallo?? «hadde… Read more »

Gullstandard
10 years ago

Som arbeidsgiver ville jeg som regel foretrekke de som har gjennomført militærtjeneste, da de er mer realistiske og arbeidsføre. De har også fått brynt av seg den verste valpefrekkheten som endel lider av.
Verdien av dette valget vil bli meget større hvis verneplikten forsvant. Tvangsarbeid er uforsvarlig og gavner ingen.

andré
andré
10 years ago

en blir litt deindividualisert i militæret. en lærer å ta ordre på skolen, i hjemmet og ikke minst i militæret. dette går på bekostning av evne til å tenke og handle selv, noe jeg tror er skadelig for nyskapning. det korporatistiske systemet som venstresida sier de er mot (men styrker med sine handlinger) liker «slaver», og slaver er det som skapes (det Prøyssiske skolesystemet ble introdusert i USA med stor støtte fra industrieiere som var redde for konkurransen fra dyktige individer som kravlet seg opp fra ingenting). Skolen er den virkelige førstegangstjenesten. I stedet burde kanskje ungene hatt en mye… Read more »

Fra arkivet