Ukategorisert

Så enkelt skal det ikke være

Kommuner skal ikke kunne overvåke skoler uten videre. Ansatte og elever er beskyttet av lovverket.

Bydelsutvalget på Hana har bedt Sandnes kommune om å installere kameraovervåking på Hana og Vatne, ifølge Rogalands Avis. Vedtaket var utrolig nok enstemmig.

Kameraovervåking må være i strid med deler av personopplysningsloven. Datatilsynet har tidligere reagert mot kommuner som overvåker skoler. Det bør tilsynet gjøre dersom Sandnes kommune igangsetter kameraovervåking på Hana og Vatne.

Overvåking reduserer ikke kriminaliteten
I januar 2008 omtalte Jyllandsposten en internasjonal undersøkelse som viste at kameraovervåkning av bykjernene ikke minsket kriminaliteten. Det er forskjell på skoler og bykjerner, men undersøkelsen bekreftet at det ikke automatisk blir mindre kriminalitet gjennom bruk av kameraovervåking.

Personvernet bør være langt viktigere for politikerne enn å gamble på at kameraovervåking skal gi redusert kriminalitet.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer