Ukategorisert

Vil legalisere marihuana – på grunn av penger

Dersom politikerne skattlegger marihuana kraftig, vil det fortsatt være et gigantisk illegalt marked.

Det er Richard Branson som mener legalisering i Spania, vil sørge for balanse i statsbudsjettet.

–Det vil bidra til å få landet på fote igjen, sier Branson, ifølge ABC Nyheter.

I forhold til omsetning, hvite og mørke tall, kan vi sette likhetstegn mellom narkotika og alkohol.

Alkoholavgiftene regulerer om det skal være store mørke tall eller ikke. Høye avgifter gir smugling og hjemmeproduksjon av brennevin. Lave avgifter gir stor omsetning på vinmonopolbutikkene. Nøyaktig samme mekanisme vil det være på marihuana eller andre stoffer som i dag er ulovlige.

Et rusfritt samfunn er en illusjon, og det er hovedgrunnen til at politikerne bør gå bort fra forbudslinjen på narkotika. Liberalerens drøm er at narkotikapolitikken ble et hett tema i neste års valgkamp i Norge, men vi innser at det politiske flertallet ikke er i stand til å tenke nytt.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer