Ukategorisert

Vil legalisere marihuana – på grunn av penger

Dersom politikerne skattlegger marihuana kraftig, vil det fortsatt være et gigantisk illegalt marked.

Det er Richard Branson som mener legalisering i Spania, vil sørge for balanse i statsbudsjettet.

–Det vil bidra til å få landet på fote igjen, sier Branson, ifølge ABC Nyheter.

I forhold til omsetning, hvite og mørke tall, kan vi sette likhetstegn mellom narkotika og alkohol.

Alkoholavgiftene regulerer om det skal være store mørke tall eller ikke. Høye avgifter gir smugling og hjemmeproduksjon av brennevin. Lave avgifter gir stor omsetning på vinmonopolbutikkene. Nøyaktig samme mekanisme vil det være på marihuana eller andre stoffer som i dag er ulovlige.

Et rusfritt samfunn er en illusjon, og det er hovedgrunnen til at politikerne bør gå bort fra forbudslinjen på narkotika. Liberalerens drøm er at narkotikapolitikken ble et hett tema i neste års valgkamp i Norge, men vi innser at det politiske flertallet ikke er i stand til å tenke nytt.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
2J (@2reJohnsen)
10 years ago

«Et rusfritt samfunn er en illusjon, og det er hovedgrunnen til at politikerne bør gå bort fra forbudslinjen på narkotika. »

Uenig. Politikere har ikke noe med hva folk gjør med sitt eget liv og sin egen kropp sålenge de ikke krenker andres eiendom, frihet eller utsetter de for unødig fare.

DET er grunnen til at det burde være lovlig, men dette er flisespikking, det viktigste er at forbudslinjen legges bort.

Konrad
10 years ago

Cannabis bør legaliseres, men pålegges samme særavgifter som alkohol – og gjerne selges på apotek eller pol.

Anonym
Anonym
10 years ago

Apotekere og helsepersonell bør slippe pålegges å skrive ut eller selge til rene rusformål. Dette kan være i konflikt med legeløftet. De burde forsåvidt også slippe å gjennomføre urinprøver for politiet, da dette kan sies å ikke være helbredende, men heller ha motsatt effekt. Samtidig skal det sies at det å skrive ut opiater til avhengige ofte også kan være nettopp det som trengs i forhold til å utføre legers helsebringende forpliktelser, så det er komplisert. Men kanskje ikke mer komplisert enn det de allerede gjør. Men det må kanskje opprettes en ny kategori samfunnsdeltakere som har akkurat dette som… Read more »

trackback
9 years ago

[…] https://www.liberaleren.no/2012/05/11/vil-legalisere-marihuana-%E2%80%93-pa-grunn-av-penger/ This entry was posted in Cannabis by headb. Bookmark the […]

Fra arkivet