Ukategorisert

Plastposer ja

Til tross for at norske Klima og forurensningsdirektoratet/SFT mener plastposer er et lite miljøproblem, klarer bæreposene å skape store debatter.

TV2 melder at Los Angeles forbyr plastposer, og blir den største byen i USA som innfører forbud.

I Norge har Høyre herjet med bæreposene. Partiet ønsker en betydelig plastposeavgift, og foreslo dette sist i sitt alternativ statsbudsjett for 2012.

Høyres kamp mot bæreposene er forsiktig sammenlignet med alle politikerne som ønsker forbud mot bæreposer av plast.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
8 years ago

Jeg er så utrolig lei av å få upraktiske papirposer som f.eks. ikke holder brødet jeg kjøper ferskt like lenge, som faller fra hverandre i regnet, eller fra håndsvetten min, som ikke tåler like mye last, og som er klumpete! Dette fokuset på plastposer og miljø her og der er så dumt. Bare fordi det er noe vi ser hver dag, skal det liksom gi oss bedre samvittighet. Miljøproblemer må løses på et annet nivå enn plastposer. F.eks. gjennom vitenskap. Hadde jeg fått penger for det skulle jeg også kildesortert, men ellers har jeg desverre ikke tid. Glass og det… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
    Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
    I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.