Ukategorisert

Gi oss en sjef med nye tanker!

Den neste NRK-sjefen bør være en person som er åpen for å fjerne TV-skatten, også kalt kringkastingsavgiften i offisielle sammenhenger.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas går av når åremålet går ut i mars neste år, melder NRK.

Hans-Tore Bjerkaas er en forsvarer av TV-skatten, og under hans tid som sjef har skatten økt. Istedenfor store kutt i tilbudet, har politikerne gitt regningen til borgere med fjernsynsmottakere.

For 2012 er avgiften 2580,12 kroner. Dette inkluderer 8 prosent merverdiavgift. Kringkastingsavgiften er en skatt, som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker du har, og hvilke kanaler du velger å se på. Pengene tilfaller NRK.

Styret i NRK bør lete etter en person som ønsker å redusere aktiviteten til NRK og som forstår at det er mulig å finansiere NRK på andre måter enn med TV-skatt. Mindre NRK-aktivitet vil gi større plass til private aktører.

Det er et betydelig mindretall på Stortinget som ønsker å finansiere NRK via statsbudsjettet. Det kan være en løsning, uten at løsningen er veldig god.

Politikernes enorme satsing på NRK gir store utfordringer for private aktører. Statens rolle bør være som regulator og lovgiver, ikke som en aktør i et tøft marked.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer