Ukategorisert

Så sant, så sant

Det er debatt om Forsvaret og dermed også verneplikten på Venstres gruppe på Facebook.com. Utgangspunktet for ordvekslingen er et Aftenposten-innlegg som ble postet på gruppen.

Boye Bjerkholt skriver et fantastisk innlegg i debatten, et innlegg som viser at det blir tenkt gode tanker i Venstre når det gjelder Forsvaret og verneplikten.

Bjerkholt innlegg:
«Grunnen til at verneplikten er «svekket», eller rettere sagt at færre kalles inn til å gjennomføre den, er at Forsvaret ikke lenger har behov for masser med mer eller mindre umotiverte gutter som går gjennom et år med grunnleggende militær opplæring som verken de selv eller samfunnet vil få nytte av senere. Til moderne krigføring trenger ikke Forsvaret store masser med soldater, men de trenger dyktige og motiverte soldater som kan gjennomføre de oppgavene som Forsvaret er satt til å gjøre.

En av Forsvarets viktigste oppgaver er å sørge for Norges bidrag inn i NATOs operasjoner og EUs kampgrupper, og stille med styrker til FNs fredsbevarende og fredsopprettende innsatser. Det er ikke behov for de som bare gjennomgår grunnleggende trening, men det er behov for de som er interessert i å gjøre en karriere i Forsvaret og som kan settes inn i skarpe oppdrag i utlandet.

Løsningen må være å gjøre Forsvaret mer selektivt og mer attraktivt. Det betyr at Forsvaret må gå vekk fra å tvinge folk inn, og over til å tilby en totalpakke som er så attraktiv at de beste søker seg inn mot en militær karriere.»

Vakkert, enkelt og greit! For øvrig er det morsomt å besøke partigrupper på nettsamfunnet Facebook.com. Mange diskusjoner kan være givende og Venstre er blant de beste i klassen.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer