Ukategorisert

Vanvittig mye penger!

Regjeringen foreslår et forsvarsbudsjett på 42,2 milliarder kroner i 2013. Det er ekstremt med skattefinansierte penger!

–I det første året av den nye langtidsplanen foreslår regjeringen et forsvarsbudsjett på 42,2 milliarder kroner. Bevilgningen økes reelt med 300 millioner kroner i forhold til 2012. Sammen med intern ressursfrigjøring vil dette gi en samlet styrking av forsvarssektoren på 568 millioner kroner. Regjeringens budsjettforslag for 2013 gir høyere operativ aktivitet, økt øving og trening, mer nytt og moderne materiell, samt en forsterket beredskap og tilstedeværelse – ikke minst i nordområdene, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Med jevne mellomrom kommer det kritikk fra høyre- og fremskrittspartipolitikere om at dagens regjering, eller egentlig stortingsflertall, har rasert Forsvaret. Det stemmer ikke målt i penger. Norge bruker fortsatt ekstremt med penger på Forsvaret, også sammenlignet med andre lands forbruk per innbygger.

Politikere som mener regjeringen bruker for lite skattefinansierte penger på Forsvaret, bør heller se på prioriteringer i organisasjonen. 42,2 milliarder kroner er mye og det må være nok i en tid der ingen fremmede makter/land truer Norge.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer