Ukategorisert

Vinmonopolet får økt oppslutning

Det er administrerende direktør Kai Gjesdal Henriksen som røper dette i siste utgave av Vinbladet.

–60 prosent av befolkningen foretrekker nå at alt salg av vin og brennevin skal skje gjennom Vinmonopolet. I fjor var tilsvarende tall 55 prosent, mens det i 2006 var et mindretall som foretrakk Vinmonopolet, skriver Kai Gjesdal Henriksen i lederen.

Vinmonopolet og politikerne har gjort gitt Vinmonopolet økt styrke gjennom flere utsalg. Førstkommende torsdag blir butikk nummer 274 åpnet. Denne gangen er det befolkningen i Selbu i Sør-Trøndelag som får tilgang på polets produkter.

Det finnes ikke gode argument for å bevare de statlige vinmonopolbutikkene. Salg av alkohol kan skje hos private aktører. Det vil fortsatt være politikerne som bestemmer rammevilkårene for et eventuelt privat salg av sterke alkoholholdige drikkevarer.

Grenser for politikk!

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
8 years ago

Det er ikke rart egentlig at folk er happy med polet. Utsalgssteder er selvfølgelig vesentlig. Det er etter hvert såpass med pol at ganske store deler av befolkningen ikke behøver å stresse veldig hardt for å finne et pol. (Selv om 274 pol ikke akkurat er i nærheten av dekningsgraden til matvarekjedene.) Selvbetjeningspol var vel heller ikke et dumt grep for å gjøre det mer spiselig. I tillegg har de klart å skape en litt premium feeling hvor polet føles litt mer fancy enn en ussel Rema-butikk som har spart inn på all dekor så det er lettere for familien… Read more »

Jone
Jone
8 years ago

blir utsalget privat så vil staten uansett regjering bare øyne sjansen til å øke avgiftene betraktelig… Så for forbrukerens beste tror jeg polet bør bli.

Ikke fordi det er en god ide, det er absolutt ikke det. Men fordi vi har så forferdelig tyrannistiske politikere.

Mest lest

Fra arkivet