Ukategorisert

Økte skatteinntekter

Skatteinngangen i januar i år var 7,1 prosent eller om lag fem milliarder kroner høyere enn januar i fjor.

Det ble i januar betalt inn 79,1 milliarder kroner i det som politikerne definerer som skatt. En gigantisk sum, en sum som viser hvor små forskjeller det er mellom de politiske partiene i Norge.

Arbeidsgiveravgiften, altså skatt for å skape arbeidsplasser, økte med 9,6 prosent eller om lag 2,3 milliarder kroner, viser skatteregnskapsstatistikken til Statistisk sentralbyrå.

Det er penger fra skatter og avgifter som sørger for at politikerne omtrent kan styre borgerne fra vogge til grav.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
7 years ago

Siden enhver nedgang i skatteinntekter fører til enorme velferdskutt forventer jeg at dette betyr at velferden økes 7.1 prosent.

Jeg vet ikke hva Jens planlegger å bruke de ekstra pengene til, men jeg synes det hadde vært veldig koselig om det kom en offentlig ansatt (velferdsdepartementet?) hjem til meg om morgenen og kokte kaffe og lagde toast slik at det var ferdig når jeg sto opp.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
    “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
  • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
    John Maynard Keynes var en økonom for depresjoner. Hans politiske forslag på 1930-tallet var ment for ekstreme forhold, og ikke som en medisin for enhver økonomiske forkjølelse, slik hans etterfølgere later til å tro.