Ukategorisert

Høyre ønsker ikke å revolusjonere norsk alkoholpolitikk

En del Høyre-politikere er liberale i alkoholspørsmål, men Høyre har aldri gått inn for voldsomme endringer av alkoholpolitikken med fokus på eiendomsrettigheter.

Det er faktisk mulig å få det inntrykket i uttalelsene til Sveinung Stensland, leder i Rogaland Høyre. Han slår på stortromma på nettstedet til NRK.no, men han har ikke dekning i partiet for flere av standpunktene.

La oss gjengi noen av uttalelsene, bare for å vise at Høyre-politikere kan spille et falskt dobbeltspill. Dobbeltkommunikasjon må være den nye hobbyen internt i Høyre.

–Vi synes det er litt ulogisk med ølgardinene, som er et ganske særnorsk fenomen. Øl er en vanlig ordinær salgsvare i dagligvarebutikker og vi skjønner ikke hvorfor det skal finnes en slik gardin som trekkes ned, sier Sveinung Stensland.

Vel; det er ganske mange kommunepolitikere i Høyre som har gått inn for restriktive salgs- og skjenkebevillinger, noe Stensland bør vite. Høyre på Stortinget har dessuten ikke behandlet øl som en helt vanlig vare.

NRK spør; – Tar dere en vinnersak fra Fremskrittspartiet nå?

–Dette er noe som Høyre har stått for en stund. Det er ikke noen ny Høyre-politikk, men vi mener at nå er det på tide å gjennomføre disse tingene her, sier Stensland.

Stensland, hva svarten mente du med det svaret? Det var dette med dobbeltkommunikasjon da.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
  Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
  Det er en sann glede å oppdage en god bok.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.