Ukategorisert

Vær skeptisk!

Med så mye ressurser bør store, internasjonale mediehus få til noe mer fruktbart i dekningen av det som skjer i Nord-Korea, enn å være mikrofonstativ for et grusomt regime.

Etter at sønnen overtok landet har det vært mange artikler om Nord-Korea i internasjonal presse. Også VG og Dagbladet har trykket artikler fra blant annet Reuters. Et eksempel fra VG Nett.

Utgangspunktet for mange av artiklene har vært meldinger fra statlige instanser i Nord-Korea. Statlige instanser som KCNA er ikke troverdig i propagandaen som blir spydd ut. Det er faktisk oppsiktsvekkende at store mediehus opptrer som mikrofonstativ for regimet.

De aller fleste av oss bør være skeptiske til det som er på trykk om Nord-Korea. Mange aktører har baktanker, uansett hvem som har signert de merkelige meldingene.

Jo mer å skjule, jo flere løgner – et godt prinsipp for internasjonale mediehus.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Det bær ikke komme som noe sjokk at norske journalister omtaler det nordkoreanske terrorregimet i positive ordelag. Det er jo et venstreorientert terrorregime. De som faller for ofre for det venstreorienterte terrorregimet er per definisjon slemme, fordi de er uenige med et venstreorientert regime. Hadde de ikke vært så slemme og dumme at de var uenige med det venstreorienterte terrorregimet, hadde terroren ikke rammet dem. Det er således deres egen feil. Slik er journalistlogikken.

Fra arkivet