Notiser

Må rive hytten etter 13 år

Det er vanskelig å finne korrekt ord for å beskrive denne saken. Galskap hadde passet godt, men det ordet bruker vi jevnt og trutt og denne saken er verre enn det som til vanlig er på trykk på Liberaleren.

Les artikkelen «Må rive hytten etter 13 år», på BT.no.

Når liberalister bekymrer seg for «stor stat», tenker mange av oss på saker der det offentlige gjør det de kan for å ødelegge for borgere. Denne saken er en slik sak!

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
8 years ago

Det er helt rimelig. Dette er jo som kjøre rundt i en hjemmelaget bil uten skilt.

Ultima_Thule
Ultima_Thule
8 years ago

Konrad, dette er helt rimelig hvis hytteeieren har stemt på eller fortsatt stemmer på et parti som ikke respekterer eiendomsretten. Dette betyr i praksis samtlige stortingspartier.

Dernest er analogien din helt ute på viddene.

Konrad
8 years ago

Dette handler ikke om eiendomsrett, men om respekt for lov og rett.

Ultima_Thule
Ultima_Thule
8 years ago

Nettopp.

«Med lov skal landet bygges, og ikke med ulov ødes.»

Andreas
Andreas
8 years ago

Rimelig Konrad? Synes du virkelig det? Er det helt greit at kommunen ikke har fått ut fingeren tidligere, og at det tydeligvis ikke får konsekvenser for noen ansatte i byråkratiet? Synes du dagbøter i størrelsesorden ti tusen er «passende» for slike overtredelser? Er det virkelig greit at nåværende eier blir straffet for ting han ikke på noe vis har gjort feil? Riktignok satt kommunen ut sak til ekstern advokat, men er det ikke noe som lukter litt svidd når byggesakssjef og grunneier er samme person? Kunne ikke grunneier klaget på nytt før 2010 hvis det var viktig for han? Er… Read more »

Konrad
8 years ago

Byggsaksavdelingene i norske kommuner er ikke de mest proffe og ryddige for å si det slik. Andreas har sikkert rett i at det er mange kritikkverdige sider ved saken.

Men mitt poeng var generelt: Ulovlig oppførte bygg kan rives der det er hjemmel for det, det har blitt altfor vanlig at man tenker «lettere å få tilgivelse enn tillatelse». For noen år siden ble «hytta» til en kjente TV-mann revet med gravemaskin, politi og journalister overvåket det hele.

Fra arkivet