Ukategorisert

Forbud mot nye forbud

På nettsiden Forbud mot nye forbud får du et lite innblikk i forbudspolitikken til politikerne.

Siden, som er en del av FpU-kampanjen mot forbud, fokuserer på Arbeiderpartiets politikk, men AP er ikke alene i iveren etter å regulere borgernes liv så mye som overhode mulig. Det kryr av formyndere i norsk politikk, og nettsiden gir et godt innblikk i en politikk som er stemplet med forbud.

Det er mulig å ha et samfunn uten mange politiske vedtatte reguleringer og forbud, men det er et samfunn der politikerne aksepterer eiendomsrettigheter. Det samfunnet er langt unna den norske modellen.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet