Ukategorisert

Fortsatt ingen arbeidsgiveravgift i nord

En urettferdig ordning, men fantastisk herlig for alle som slipper å betale arbeidsgiveravgift. Den viktigste ordningen i Tiltakssonen kan trolig fortsette.

Tiltakssonen består av kommuner i Nord-Troms og Finnmark. Både personer og bedrifter i området har noen fordeler resten av landet kun kan drømme om. Ingen arbeidsgiveravgift er ett av virkemidlene i Tiltakssonen.

Nå mener fylkesordføreren i Finnmark, at ordningen kan videreføres ettersom EU-kommisjonen har behandlet retningslinjer for regionalstøtte for blant annet arbeidsgiveravgiften.

–For arbeidsgivere har en av suksessene i sonen vært null arbeidsgiveravgift. Og signalet fra EU-kommisjonen tilsier at denne kan fortsette fra 2014 til 2020. Det er et enkelt, universelt, men svært viktig tiltak for arbeidsgivere. Dette budskapet har vi signalisert over lang tid, sier fylkesordfører Runar Sjåstad (Ap) til FFK.no.

Politikerne burde naturlig nok avviklet arbeidsgiveravgiften i resten av landet også, men ingen av partiene klarer å foreta kutt dette vil medføre. Arbeidsgiveravgiften gir mange milliarder kroner i statskassen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
8 years ago

«For arbeidsgivere har en av suksessene i sonen vært null arbeidsgiveravgift.» Ehh… Ja, altså jeg er med på at en bedrift ikke vil ønske seg arbeidsgiveravgift. Og jeg synes heller ikke noe om den avgiften som arbeidstager. (Som i praksis er at de forsyner seg av lønnsposen min både før og etter at jeg får pengene utbetalt…) Men hva er det som ligger til grunn for å kalles suksess her? Det har da ikke vært en voldsom strøm av bedrifter og mennesker til regionen takket være dette? (Ser ut som det holder seg sånn cirka stabilt på fylkesbasis så vidt… Read more »

Fra arkivet

 • Har du betalt «forsikring» hos staten?Har du betalt «forsikring» hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger