Ukategorisert

Fortsatt ingen arbeidsgiveravgift i nord

En urettferdig ordning, men fantastisk herlig for alle som slipper å betale arbeidsgiveravgift. Den viktigste ordningen i Tiltakssonen kan trolig fortsette.

Tiltakssonen består av kommuner i Nord-Troms og Finnmark. Både personer og bedrifter i området har noen fordeler resten av landet kun kan drømme om. Ingen arbeidsgiveravgift er ett av virkemidlene i Tiltakssonen.

Nå mener fylkesordføreren i Finnmark, at ordningen kan videreføres ettersom EU-kommisjonen har behandlet retningslinjer for regionalstøtte for blant annet arbeidsgiveravgiften.

–For arbeidsgivere har en av suksessene i sonen vært null arbeidsgiveravgift. Og signalet fra EU-kommisjonen tilsier at denne kan fortsette fra 2014 til 2020. Det er et enkelt, universelt, men svært viktig tiltak for arbeidsgivere. Dette budskapet har vi signalisert over lang tid, sier fylkesordfører Runar Sjåstad (Ap) til FFK.no.

Politikerne burde naturlig nok avviklet arbeidsgiveravgiften i resten av landet også, men ingen av partiene klarer å foreta kutt dette vil medføre. Arbeidsgiveravgiften gir mange milliarder kroner i statskassen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
8 years ago

«For arbeidsgivere har en av suksessene i sonen vært null arbeidsgiveravgift.» Ehh… Ja, altså jeg er med på at en bedrift ikke vil ønske seg arbeidsgiveravgift. Og jeg synes heller ikke noe om den avgiften som arbeidstager. (Som i praksis er at de forsyner seg av lønnsposen min både før og etter at jeg får pengene utbetalt…) Men hva er det som ligger til grunn for å kalles suksess her? Det har da ikke vært en voldsom strøm av bedrifter og mennesker til regionen takket være dette? (Ser ut som det holder seg sånn cirka stabilt på fylkesbasis så vidt… Read more »

Fra arkivet