Ukategorisert

Det er grenser for hva elevene kan lære

Skolen kan ikke og skal ikke lære barn og ungdommer absolutt alt. Det må være en grense!

Sametingsrepresentant Vibeke Larsen (A) mener, ifølge et intervju på NRK-radio i formiddag, at alle skoleelever i Norge skal lære samisk. Hun forventer ikke at alle skal snakke flytende samisk etter grunnskolen, men elevene skal kunne det viktigste i samisk språk.

Forslaget betyr hvis det blir innført mer tvang, økte kostnader og redusert fokus på langt viktigere fag i norsk skole. Også i skolen må politikerne sette grenser for politikk!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Selv erklærte liberalister er vel enig i at skolen skal være et sted hvor barna skal lære noe. Samisk sprog og kultur er en ikke uvesentlig del av de kultur- og identitetsuttrykk som finnes innenfor Norges geografiske grenser. Akkurat som elever i grunnskolen er innom svenske, danske og for den del engelske tekster, og akkurat som elever i videregående beskjeftiger seg ikke så lite med norønt sprog, synes jeg forslaget faktisk har noe for seg. Heller samisk enn nynorsk, i alle fall. Samisk er et levende, naturlig sprog. Nynorsk er et oppkonstruert målføre, som i normert form vel kun beherskes… Read more »

Gullstandard
8 years ago
Unvalidate
Unvalidate
8 years ago

Man kan ikke forvente at alle skal lære, men tilbud for å lære. Eget valg = Ikke tvang

Fra arkivet