Ukategorisert

Stem nei!

IOCs ekteskap med illiberale regimer bør være nok til at Oslo sier nei til OL i 2022.

Det er folkeavstemning om saken i forbindelse med stortingsvalget.

At Norge samarbeider og har representanter i denne organisasjonen, bryter med det mange av oss står for. Partnerskapsloven og kjønnsnøytral ekteskapslov er stikkordene.

Gerhard Heiberg har utad fremstått som en nikkedukke for IOC i mange år. Det er mulig han jobber hardt internt i organisasjonen, men resultatene han får er dårlige.

Nå er det oppslag i mediene om at IOC kommer til å slå hardt ned på alt som lukter politikk i forbindelse med Sotsji-OL. Vi har hentet vårt eksempel fra Dagbladet.

Liberaleren har foreslått at Norges tropp bærer homoflagget under åpningsseremonien.

Si nei til OL i Oslo i folkeavstemningen. Vi bør samarbeide så lite som overhode mulig med kauringene i IOC.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Larz
Larz
8 years ago

Enig i konklusjonen (STEM NEI!), men ikke i argumentet. Idrettslig samkvem må kunne pleies med alle nasjoner, enten vi liker dem eller ikke. Når det gjelder Oslo-OL, er problemet at kostnaden ved et slik arrangement på 23 mrd. (før overskridelser!) tilsvarer 46000 årsverk à kr. 500000, gjerne årsverk innen helse- eller skolesektoren, for å bruke et argument som burde kunne slå an i disse overbudsvalgkamptider. Dessuten er det renspikket tøv å hevde at et vinter-OL vil «sette Oslo på verdenskartet» – interessen for dette sirkuset er minimal, hvis man ser globalt på det. Da ville jeg faktisk heller hatt sommer-OL… Read more »

Fra arkivet