Ukategorisert

DLF trenger 500 stemmer

Det Liberale Folkepartiet er et alternativ for liberalister som ikke mener FrP, Høyre eller Venstre er liberalistiske nok. Å få 500 stemmer er et viktig mål for dem.

DLF-standen på Karl Johan

Igår var jeg innom DLFs stand på Karl Johan i Oslo. Ved stortingsvalget stiller DLF liste blant annet i Oslo og Akershus. Valgloven har følgende bestemmelse:

» § 6-3. Antall underskrifter på listeforslaget

(1) For partier registrert i Partiregisteret som ved forrige stortingsvalg fikk en oppslutning på minst 500 stemmer i ett fylke eller minst 5 000 stemmer i hele landet, er det tilstrekkelig at listeforslaget er underskrevet av minst to av styremedlemmene i partiets lokalavdeling i det fylket eller den kommunen listen gjelder. Det samme gjelder for partier som er blitt registrert i Partiregisteret etter forrige stortingsvalg. Underskriverne må ha stemmerett i valgdistriktet. Hvis et registrert politisk parti stiller listeforslag sammen med en uregistrert gruppe, gjelder likevel bestemmelsene i annet ledd.»

Gjenkjennelig politikk fra DLF

For et lite parti som DLF er det slitsomt å skulle hente inn underskrifter hver gang man stiller til valg. Kommer partiet over 500 stemmer i Oslo eller Rogaland, eller får 5000 stemmer på landsbasis, slipper de å samle inn underskrifter foran neste valg.

Tidligere FRI-leder Lysglimt støtter Piratpartiet

Du kan lese DLFs program her.

Du finner DLFs stortingsvalgliste for Oslo her. Liste stiller DLF også i Akershus.

DLF har også Facebook-side

På standen traff jeg også tidligere leder i FRIdemokratene, Hans Jørgen Lysglimt. Han støtter Piratpartiet, men ble betenkt over å høre om DLFs behov for 500 stemmer.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer