Ukategorisert

Fortsatt motstander av skattefinansiert skolemat

Liberaleren er fortsatt motstander av skattefinansiert skolemat, selv om forsøk viser at elever blir mindre slitne av matservering på skolen.

Vi er nemlig ikke motstander av mat. Tvert imot! Vi mener bare at mat er et ansvar barna har i samarbeid med foreldre og foresatte. Det er fullt mulig å spise gode måltid i skoletiden, selv om maten ikke er skattefinansiert. Matpakken har vært privat i flere tiår, og slik bør det forbli.

Et forsøk med skolemat på fire nordtrønderske skoler blir evaluert positivt. Både elever, foreldre og lærerne er fornøyde med matservering i skoletiden. Elevene får mer energi og blir mindre slitne på slutten av dagen, rapporterte lærerne etter prosjektet, ifølge Forskning.no.

Hvis elever spiser mat som blir servert på skolen, bør de også kunne spise maten foreldre/foresatte sender med dem på skolen. Privat finansiert mat er ikke noe dårligere enn skattefinansiert mat.

Kommunene som eier og driver skolene, er svært positive, men det varierer hvor villige de er til å bruke penger på å videreføre skolemåltidet, ifølge artikkelen. Etter prosjektet er måltidet avviklet i Verdal og Nærøysund, mens det videreføres i Meråker og Snåsa.

Skattefinansiert penger på skolemat, betyr at lokalpolitikerne må øke inntektene eller kutte andre poster på budsjettet for å få plass til matservering på skolen.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
  Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?