Ukategorisert

Fortsatt motstander av skattefinansiert skolemat

Liberaleren er fortsatt motstander av skattefinansiert skolemat, selv om forsøk viser at elever blir mindre slitne av matservering på skolen.

Vi er nemlig ikke motstander av mat. Tvert imot! Vi mener bare at mat er et ansvar barna har i samarbeid med foreldre og foresatte. Det er fullt mulig å spise gode måltid i skoletiden, selv om maten ikke er skattefinansiert. Matpakken har vært privat i flere tiår, og slik bør det forbli.

Et forsøk med skolemat på fire nordtrønderske skoler blir evaluert positivt. Både elever, foreldre og lærerne er fornøyde med matservering i skoletiden. Elevene får mer energi og blir mindre slitne på slutten av dagen, rapporterte lærerne etter prosjektet, ifølge Forskning.no.

Hvis elever spiser mat som blir servert på skolen, bør de også kunne spise maten foreldre/foresatte sender med dem på skolen. Privat finansiert mat er ikke noe dårligere enn skattefinansiert mat.

Kommunene som eier og driver skolene, er svært positive, men det varierer hvor villige de er til å bruke penger på å videreføre skolemåltidet, ifølge artikkelen. Etter prosjektet er måltidet avviklet i Verdal og Nærøysund, mens det videreføres i Meråker og Snåsa.

Skattefinansiert penger på skolemat, betyr at lokalpolitikerne må øke inntektene eller kutte andre poster på budsjettet for å få plass til matservering på skolen.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer